S’ HA CONSTITUïT L’ ANC. Ara la volem fer créixer!

Dissabte 10 de març de 2012, al Palau Sant Jordi érem una vintena del Nord. Però en representàvem molts més. Un resum és impossible, va durar cinc hores. Mireu els videos.  Només tres observacions:


1. VA SER UN TREBALL: Dissabte vam treballar. Textos, esmenes, vots.També va ser una festa però abans de tot vam  posar les bases, les eines, els estatuts, el full de ruta. I va ser un treball minuciós, unitari,  seriós. Va ser un treball ben fet. Un treball que sabem complementari del que se fa a l’ Associació de Municipis per la Independència. Del que se fa als partits polítics. Del que fan les Associacions de la Societat Civil. Però ara sabem i ho sap tothom que aquestes són les columnes de l’ edifici unitari que ens portarà a la Independència. I entre les coses votades, un compromís unànime: Mai l’ ANC es presentarà a cap elecció; no és el seu paper. I una afirmació: No cal una sola formació independenista sinó independentistes a tot arreu. I una frase del discurs final: La independència no és el final. Es el principi de tot, per una societat més justa.

2. UN FULL DE RUTA: Un full de ruta llarg i detallat. Però un full de ruta per l’ immediat, a realitzar amb un parell d’ anys. Ara mateix comença. I ben aviat ens porta a les accions de l’ estiu i a la gran manifestació de l’ onze de setembre que ve, amb deu columnes vingudes de les deu regions de Catalunya  (una de les columnes és la de Catalunya Nord! ) Un full de ruta que detalla l’ organització d’ una consulta popular el mateix dia a tots els pobles de Catalunya! Organitzada pel Parlament o organitzada per l’ Associació de Municipis i l’ ANC. Depèn.  I un full de ruta que contempla una declaració d’ Independència pel 2014! 

3. CATALUNYA NORD. D’ aquí a un parell d’ anys Catalunya pot proclamar-se independent.  Aquell dia, Catalunya Nord no serà independent. Però la nostra feina és mirar el país amb ulls independents i independentistes. I enganxar-nos al carro, com més a prop millor. Posar-hi tot el nostre suc, la nostra energia, la nostra empenta i  treure’n tot el suc, tota l’ energia i tota l’ empenta possible! Per fer viure, en la forma que sigui, la Nació Catalana sencera: 

La nostra primera feina és fer conèixer Catalunya i el seu procés d’ alliberament. És informar i participar a la internacionalització de la nostra legitimitat com a poble. 

La segona feina és el debat, és l’ argumentació, és el combat ideològic contra l’ ideologia de la por, la de l’ estatu quo, la de les veritats a la francesa, les veritats que són tapaboques. És la de  fer trontollar les ideer rebudes, els espantaocells, els “elements de langage” de la ideologia republicana francesa que ens impedeixen de viure com a llengua i com a poble. 

La tercera  feina i més important  és existir i dir que exisitim. Parlar català i dir que el parlem (LIP DUP). Ser catalans i dir que ho sem. Aquest país se sent català! Ho diu sovint. Ara cal que aquest sentiment sigui altre cop associat a la llengua: Ser català és també parlar català.  
I per fi, associar aquest sentiment a la idea de llibertat. Catalunya farà acte de LLIBERTAT  i nosaltres volem sentir aquest aire nou, aquesta ventada que vindrà del sud!  Sentir-se catala= ser català= parlar català= ser lliure de ser-ho! Un país= una identitat= una llengua= una llibertat. Per ara ens hem de fer cosidors per cosir aquesta tela.

2 comments on “S’ HA CONSTITUïT L’ ANC. Ara la volem fer créixer!

  1. Les 3 idees per crèixer són doncs:
    1) informar aquí o detinguadment sobre el que passa al sud
    2) crear debats
    3) ser nítidament presents, aquesta part catalana i els seus ciutadans, com a tal en el que està passant, aquí I ALLà, de maneres clares i diverses (com el LipDub, peró també altres formes)

    Ho he entès, i resumit, bé?; Hi esteu d’acord?
    I ara, COM? Quan? (més enllà del Lipdib)

Deixa un comentari