Marxa cap a la llibertat

A final de tarda del dimarts 28 de setembre, 9 flamencs entraven a Catalunya per la Porta dels Països Catalans. Nou demòcrates motivats per la llibertat d’expressió i el dret a l’autodeterminació dels pobles, uns drets fonamentals reconeguts i acceptats per l’ONU i (normalment) pels estats que en fan part.

Al cap d’aquest grup l’Àlex Decadt, s’ha mobilitzat ràpidament per a denunciar la repressió patida pels catalans de la mà de l’estat espanyol.

El dia de la sentència del Tribunal Suprem se va aixecar i va anar al “carrer de la Llei” de Brussel·les per a manifestar el seu descaord i exigir l’alliberament dels presos polítics, ho va fer el dia de la sentència i els següents, cada dia amb tren fins que la COVID limitès els desplaçaments.

A partir de llavors i fins a l’indult (parcial) hi va anar cada cap de setmana, va deixar el tren per a no ser acusat de propagar el virus i hi va anar amb cotxe.

El dia de l’indult tenia clar que la repressió era sempre present. uns presos havien estat alliberats però quedava l’exil i els més de 3.000 represaliats, llavors va imaginar la “Marxa cap a la llibertat” i s’ha envoltat d’altres demòcrates, uns coneguts d’ell i altres no. És així que l’11 de setembre sortien de Waterloo i encetaven els 1.224 km que separa la “capital de la República Catalana lliure a Europa” del Parlament català a Barcelona.

Un grup de nord-catalans els ha acompanyat uns 25 quilòmetres, els que separen Salses de Pesillà de la Ribera.

A Pesillà on s’ha celebrat l’hora solidària 106.

L’endemà van continuar el camí. Però a mitja tarda van tornar a Illa per a participar a l’acte de l’Assemblea que reivindica el referèndum de l’1 d’octubre de 2017

El 5 d’octubre van ser rebuts al Parlament

One comment on “Marxa cap a la llibertat

  1. Just like Catalunya, Flanders tries to liberate itself in a better Europe of the peaples instead of a Europe of the states.States have to improve the destiny of peaples and sometimes they are absolutely not fit for their work.In this cases they have to adapt theirselves or even stop to exist. When a majority of one peaple decides to independance , this fact should aitomatically lead to the destiny they chose for, and the international laws should necessarily follow this descision as a fundamentel democratic right of self determination.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s