Comunicat Atemptats 17-A

Espanya: la complicitat d’un estat de la CE amb djiadistes

Comunicat Atemptats 17-A

El 17 d’agost del 2017 Barcelona i Cambrils van ser el teatre d’atemptats terroristes. Hi van morir 16 persones i 140 més van estar ferides.Entre el 17 i el 19 d’agost la policia autonòmica de Catalunya, els Mossos d’Esquadra van desarticular el grup terrorista. El que més va sorprendre va ser l’absència de les autoritats espanyoles i de les seues policies.

Tot seguit se va saber que l’imam de Ripoll, el màxim responsable dels atemptats tenia relacions amb el CNI (Centro Nacional de inteligencia espanyol), llavors des de Catalunya es va demanar una investigació, demanda repetida i sempre denegada per les diferents autoritats espanyoles.

Finalment, l’11 de gener de 2022,  l’ex-comissari de la policia espanyola José Manuel Villarejo implica directament el CNI i l’estat en els atemptats del 17-A a Barcelona i a Cambrils en una declaració de l’Audiència espanyola

Segons l’ex-comissari, l’estat espanyol hauria volgut provocar un clima d’inseguretat a Catalunya, però se’ls hauria escapat de les mans, i és així que el grup terrorista va poder passar l’acció i matar 16 persones.

Més de 4 anys més tard l’estat espanyol es refusa sempre a investigar les relacions entre grups terroristes i policies.

Una vergonya, l’estat espanyol actua encara com ho feia fa mi segle, en temps del franquisme.

Des de Catalunya Nord per la Independència demanem a tots els responsables polítics que intervinguin per mor que s’aclareixi d’una vegada la situació, les víctimes i famílies dels atemptats s’ho mereixen.

——————

Espagne : la complicité d’un Etat de l’Union Européenne avec les Djihadistes

Le 17 Août 2017, Barcelone et Cambrils furent le théâtre d’attentats terroristes. 16 personnes de différentes nationalités furent tuées et 140 autres blessées.

Entre le 17 et le 19 Août, la police autonome de la Catalogne, les « Mossos d’Esquadra » a désarticulé le groupe terroriste. Le plus surprenant fut l’absence des autorités espagnoles et de ses unités de police.

Rapidement on apprit que l’imam de Ripoll, le principal responsable des attentats, avait des relations avec le CNI (Centre National de Renseignement espagnol) ; dès lors le gouvernement catalan fit une demande d’enquête, une demande maintes fois présentée mais toujours rejetée par les différentes autorités espagnoles.

Enfin, le 11 janvier 2022, l’ancien commissaire de la police espagnole José Manuel Villarejo, s’adressant au tribunal «Tribunal d’Audiencia Nacional » ( Juridiction réservée pour les cas qui ont une importance nationale ou internationale et certains crimes graves comme le terrorisme) a impliqué le CNI et l’État dans les attentats du 17 Août 2017 à Barcelone et à Cambrils.

Selon l’ancien commissaire, l’État espagnol aurait voulu causer un climat d’insécurité en Catalogne, mais l’affaire lui aurait échappée et c’est ainsi que le groupe terroriste avait pu passer à l’action et tuer 16 personnes.

Plus de 4 ans plus tard, l’État espagnol refuse toujours d’enquêter sur les relations entre groupes terroristes et police.

Honteusement, l’Espagne agit toujours comme elle le faisait il y a un demi-siècle, au temps du franquisme.

Depuis l’Assemblée « Catalunya Nord per la Independència », nous demandons à tous les responsables politiques d’intervenir pour clarifier une fois pour toutes la situation , les victimes des attentats et les familles le méritent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s