Lluís Llach a Perpinyà:

«el govern espanyol si es manté en paràmetres democràtics no ho podrà impedir»

El mateix dia que Carles Puigdemont acompanyat pels parlamentaris independentistes anunciava la data i la pregunta del Referèndum, el diputat Lluís Llach, convidat per l’ANC de Catalunya Nord, omplia una sala del cinema Castillet per explicar què estava passant i respondre les qüestions del públic.

Unes 200 persones, d’altres no van poder entrar. Els qui van poder entrar van seguir les explicacions d’un Llach molt pedagògic que explicava el perquè molts catalans ara volen la independència, la capacitat de Catalunya de ser un estat que funcioni econòmicament i com arribarà un moment en que el govern espanyol haurà de negociar la separació.

Per explicar la determinació del president de la Generalitat va recordar que Carles Puigdemont va anar tercer a la llista de Junts pel sí que ell encapçalava a la demarcació de Girona. Un dia li va preguntar perquè havia acceptat anar en aquesta llista «jo vaig entrar en política perquè sóc independentista» va respondre Puigdemont. Per Lluís Llach tenim un bon president gràcies a l’olfacte polític d’Artur Mas.

Les preguntes del públic van ser sobre Europa, els contactes amb el govern francés, els Països Catalans i la capacitat del govern espanyol d’impedir la independència: «el gran objectiu del govern espanyol ara és la desmobilització de la gent, han vist que és l’unica manera d’aturar aquest procés, és per aixó que és tant important que tothom es mantingui alerta. El govern espanyol, si es manté en paràmetres democràtics, no ho podrà impedir»

El públic ? Molta gent interessada pel què està passant a Catalunya Sud i també fans del cantant Lluís Llach que aquí al Nord continua sent una referència de catalanitat combativa.

One comment on “Lluís Llach a Perpinyà:

  1. El públic, també gent que té menester d’un buf d’optimisme… i en Llach l’hi va saber donar. Entràrem a la sala pensant en la ficció de cinema i eixirem compartint un projecte de futur per un poble que construeix una gran república en ple segle XXI: una realitat que transmet la dignitat d’un diputat d’un parlament legalment elegit. Ens fa sentir cofois!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s