Directe.cat sobre una entrevista al Cònsul espanyol a Perpinyà

Odi a la llengua i cultura catalana en la seva entrevista

A la pregunta del periodista com és la petjada de la pertinència de Perpinyà a Espanya fins al tractat dels pirineus?  El cònsol diu que “la gent de Perpinyà se sent molt catalana fins al punt que miren més cap al sud que al nord. Una persona de Perpinyà se sent més a gust a Barcelona que a París, aquí se segueix parlant català” i en un altre punt de l’entrevista destaca que a Perpinyà “tenen la consciència de ser i ho viuen amb normalitat, orgull i sense estridències – a diferència dels catalans-“.

La perla final del diplomàtic espanyol és la contesta a la pregunta, en quint idioma estudien les seves filles? I diu, “la gran  que viu a Barcelona, estudia en català perquè no té cap més alternativa i visc amb absoluta resignació i impotència el que la meva filla tingui que estudiar quasi exclusivament en català. Veig que pel seu futur no serà gens positiu”

El cónsol també asegura que “És inimaginable per la gent d’aquí (referint-se als ciutadans de la Catalunya Nord) entrar en un procés de secessió de l’estat francés”. Caldrà veure com acaba tot plegat, però si a Catalunya el procés acaba amb una Catalunya independent, veurem l’efecte crida, malgrat els designis del cònsol espanyol.

Anuncis

One comment on “Directe.cat sobre una entrevista al Cònsul espanyol a Perpinyà

  1. Aquesta “perla” és un bon exemple del que representa ser “planeta” del REI sol. La concepció del absolutisme, va sobreviure tant a França com a Espanya, amb la Oligarquia del poder. A Catalunya -per aquest sistema solar- només és un asteroide que vol volar amb la seva pròpia òrbita, i els sistemes oligàrquics només li deixen un paper de negació i supeditació als seus gravetats respectivas.Negar per negar. a Catalunya se li nega la “existència” com a subjecte polític i jurídic. Es recorre a tèrmics com Pirineus Orientals, regió Llenguadoc Rosselló. (¿Que passa amb la Cerdanya, o el Vallespir que no són Rosselló?), Divideix per vèncer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s