Casuística de vot per als catalans de l’exterior

Sembla que es tornarà a obrir el registre dels catalans de l’exterior. Per ajudar en les situacions molt diverses, publiquem aquesta

“Casuística vot dels catalans de l’exterior al 9N”

Residents exterior

Segons les informacions que els representats de la Generalitat d’afers exteriors varen explicar a la 6a Trobada europea de les comunitats  catalanes a l’exterior a Luxemburg, a aquí teniu  la  casuística  dels catalans que poden votar el 9N.

Casos:

A)    Si ets un català resident a l’exterior, estàs inscrit al CERA* ( Cens d’Electors Residents Absents ) i t’has inscrit al registre de catalans abans del 26 de Setembre (Només 2547 catalans/es ho han fet).

a1) Rebràs un correu electrònic que t’informarà del punt a on podràs dipositar el teu vot en dipòsit més pròxim. Per dipositar un vot, ho has de fer presencialment (no es pot delegar ni fer-ho per correu).

a2) La Generalitat ha facilitat punts de votació a través d’institucions catalanes com Delegacions del Govern de la Generalitat i les oficines d’ACC1Ó. Els punts a on podràs dipositar el teu vot a l’estranger els pots trobar a: http://www.9nconsulta2014.cat/on-votar.html.

(Sembla que també serà possible a Barcelona i s’indicarà en el correu electrònic rebut abans)

a3) S’ha de respondre aquest correu electrònic del dia 1 al 7 d’octubre indicant a quin lloc aniràs a dipositar el teu vot.

a4) Del 20 al 25 d’octubre pots dipositar el teu vot presencialment al lloc que has triat.

B)    Si ets un català resident a l’exterior, NO estàs inscrit al CERA  i per tant no t’has inscrit al registre de Catalans a l’exterior de la Generalitat.

Si és així, segueixes empadronat al teu propi municipi català i constes en el Cens de Catalunya per poder votar. Si el 9 de Novembre no ets a Catalunya: Pots demanar el vot anticipat per dipòsit, que el pots sol·licitar per email entre els dies 1 al 7 d’octubre al mail:ccontrol@gencat.cat  indicant a quin dels llocs de votació a l’estranger aniràs personalment a dipositar el teu vot el 20 al 25 d’octubre i en aquestes dates, podràs dipositar presencialment el teu vot al lloc que hagis indicat.

C)    Si ets un català resident a l’exterior i estàs inscrit al CERA i no t’has inscrit al registre de Catalans a l’Exterior de la Generalitat abans del 26 de setembre.

No pots votar el 9N i tampoc podràs donar el teu vot anticipat per dipòsit.

D)    Si ets un català del principat que el 9N estaràs fora de Catalunya (per exemple de viatge de feina o de vacances).

Pots demanar el vot anticipat per dipòsit, que el pots sol·licitar per email entre els dies 1 al 7 d’octubre al email:ccontrol@gencat.cat indicant a quin dels llocs de votació a l’estranger aniràs a dipositar el teu vot el 20 al 25 d’octubre i en aquestes dates, podràs dipositar presencialment el teu vot al lloc que hagis indicat.

E)    Si ets un català que resideixes a l’estranger temporalment i estic inscrit al cens consular com a resident Transeünt

Com la teva residència a l’estranger és temporal, el teu padró a Catalunya segueix vigent. Per tant pots votar el 9N o sol·licitar el voy anticipat per dipòsit, que el pots sol·licitar per email entre els dies 1 al 7 d’octubre al email:ccontrol@gencat.cat  indicant a quin dels llocs de votació a l’estranger aniràs a dipositar el teu vot el 20 al 25 d’octubre i en aquestes dates, podràs dipositar presencialment el teu vot al lloc que hagis indicat.

F)     Si ets un català que vius fora del Principat, però a la resta del territori espanyol

No pots votar el 9N i tampoc podràs donar el teu vot anticipat per dipòsit.

G)    Si ets un català que estaves inscrit al CERA i vas empadronar-te a Catalunya

Hi ha dues possibilitats:

e1) Vas empadronar-te abans del Juliol del 2014**-> En aquest cas, podràs votar el 9N al teu municipi a on t’has empadronat o utilitzar el vot per dipòsit, és a dir, has de sol·licitar per email entre els dies 1 al 7 d’octubre al mail:ccontrol@gencat.cat  indicant a quin dels llocs de votació a l’estranger aniràs a dipositar el teu vot el 20 al 25 d’octubre i en aquestes dates, podràs dipositar presencialment el teu vot al lloc que hagis indicat

e2) Vas empadronar-te a partir del Juliol del 2014-> No pots votar el 9N i tampoc podràs donar el teu vot anticipat per dipòsit.

Per més detalls podeu veure el web oficial http://www.9nconsulta2014.cat o el web no oficial: http://vullvotar.cat


*CERA i PERE que és? El PERE és el Padró d’Espanyols Residents a l’Exterior  i allà constà el teu darrer empadronament abans que anessis a l’ambaixada o consolat del pais a on resideixes i a partir d’aquest padró el govern espanyol constitueix el CERA o Cens Electoral de Residents Absents a partir del moment que sol·licites poder votar en les eleccions espanyoles, siguin municipals, europees, estatals o autonòmiques.

** Per què aquesta data: Juliol del 2014?. Perquè és el darrer padró municipal que la Generalitat ha agafat com a base per fer el cens de residents a l’exterior.

 


 

ATENCIÓ: Aquesta casuística pot ser invalidada o parcialment canviada, segons com decideixin continuar els partits pro-consulta (CIU,ERC,IC-EUA, CUP) davant de la suspensió del TC respecte al 9N.

De moment, les persones que han enviat el correu electrònic a divendres 03.10.2014 al ccontrol@gencat.cat sol·licitant poder votar per dipòsit han rebut aquest correu de resposta:

Benvolgut/da,

D’acord amb les interlocutòries del Tribunal Constitucional publicades al BOE en data 30 de setembre de 2014, en relació amb la Llei 10/2014, de 26 de setembre, i el Decret 129/2014, de 27 de setembre, de convocatòria de la consulta popular no referendària sobre el futur polític de Catalunya, la gestió d’aquesta bústia electrònica queda suspesa de forma temporal.

Cordialment


Serà un bon símptoma que la votació del 9N segueix endavant si aviat no es rep aquesta resposta en enviar la sol·licitud de demanar el vot en dipòsit o tal com es descriu en el cas a1) els catalans inscrits correctament al Cens de residents catalans de l’exterior de la Generalitat rebran el correu electrònic notificant-los que han d’enviar un correu de confirmació a on volen fer el vot per dipòsit. Anirem informant a mesura que rebem més noticies.

Moltes gràcies

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s