Proposta de moció o declaració

logo_suport_9Nper a municipis, representants del món cultural, econòmic, polític, social … en suport a la voluntat de votar.

Vos proposem un text a transmetre als elegits del vostre poble, del vostre cantó o de la vostra circumscripció.

Un text que pot servir també per a entitats culturals, esportives, o per a actors del món econòmic i social nord-català.

  • Nosaltres sem el Consell Municipal de…
  • En tant que Batlle de …. vull donar suport…
  • Com a diputat de la circumscripció …
  • Des de l’entitat/ l’associació XXX volem adherir-nos…

El Parlament de Catalunya ha aprovat per una àmplia majoria absoluta una Declaració de Sobirania; ha decidit organitzar una consulta popular amb data i pregunta. Ha elaborat i votat una llei de consultes populars amb 79% dels seus diputats de dreta, de centre i d’esquerra. Aquesta és la llei que garanteix la legalitat de la consulta. El Parlament en garanteix la legitimitat.

Si no poden fer una Consulta popular, els 7,5 milions de catalans del Principat de Catalunya  mai seran majoria per decidir res dins d’una Espanya de 47 milions d’habitants, i encara menys dins d’una Espanya en plena recentralització. En una Espanya monolítica que ha decidit contradir totes les promeses de respecte a la diversitat cultural i lingüística .

Contràriament al Regne Unit o al Canadà, Espanya ha decidit impedir la consulta, interpretant la constitució espanyola com un mur per impedir l’expressió del poble de Catalunya.

Els catalans han manifestat massivament i pacíficament la seva voluntat de votar i de decidir el seu futur. Molts són independentistes, però abans que tot són demòcrates i per això demanen a l’ONU i a la Unió Europea, que acceptin i defensin llur dret a decidir si volen tenir un estat. Que escoltin la crida d’un moviment que sempre ha rebutjat tot acte de violència, que es declara transversal, inclusiu i pacífic i que reivindica l’aplicació del dret internacional que permet als pobles autodeterminar-se.

A Catalunya des des sempre hem lluitat per preservar les nostres llibertats!

Conclusió:

És per tot això que com a catalans del Nord i com a ……. donem suport a la democràcia, a la voluntat de decidir i al desig de llibertat del poble català.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s