Compromís pels Països Catalans

Cartell-matadejoncsEspai Mata de Jonc organitza un debat a la XLVI Universitat Catalana d’Estiu (UCE),

a Prada de Conflent aquest dimecres 20 d’agost, dins les Jornades el país que volem. “Procés independentista de Catalunya: Compromís pels Països Catalans” aplegarà a diversos ponents d’arreu del nostre territori en un intent per relligar el context polític que està vivint el Principat, amb el debat sobre la reconstrucció nacional i la unitat dels Països Catalans. Així intervindran: Jaume Marfany, del secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana; Antoni Infante, de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià; Josep Muncunill, de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca i Guillem Fuster en representació de Catalunya Nord per la Independència, la territorial de l’ANC a les comarques al Nord dels Pirineus. El debat estarà coordinat per Odette Viñas i Carles Castellanos, membres d’Espai Mata de Jonc.

Amb aquest debat, Espai Mata de Jonc, fidel a la seva raó fundacional, continuem promovent un debat  al si del Principat, del País Valencià i les Illes Balears, de com construir un futur comú en llibertat. Plantegem la necessaria vinculació del procés independentista que viu el Principat amb la no renúncia de reunir en un sol projecte polític a la totalitat dels territoris dels Països Catalans, tot respectant ritmes i sensibilitats, però amb la determinació que a tots els territoris s’iniciïn procesos polítics semblants al que actualment viu el Principat facilitant  la vertebració del territori i fer realitat els Països Catalans lliures i units que anhelem.

De la mateixa manera, ens preocupa que els Països Catalans siguin presents en el procés d’independència del Principat. Considerem irrenunciable el reconeixement de la possibilitat que, en un futur, d’una manera democràtica, tots aquests territoris puguin exercir el seu dret inalienable a l’autodeterminació i estableixin les relacions que decideixin lliurement els seus ciutadans amb la resta de territoris dels Països Catalans. La futura República Catalana (provisionalment implantada en el Principat), en conseqüència hauria de preveure la relació amb la resta de territoris dels Països Catalans, concedir la nacionalitat catalana a qualsevol ciutadà dels Països Catalans, la creació d’òrgans comuns de relació transfronterera, així com d’alguna instància on puguin coincidir i estrènyer vincles, càrrecs electes de tots els Països Catalans, entre d’altres mesures que Espai Mata de Jonc defensa a través d’un Manifest  –Compromís pels Països Catalans– fet públic el passat mes de març i que ja s’hi han sumat més d’una trentena d’entitats.

 

Font: Espai Mata de jonc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s