El Singular . cat

El ‘Financial Times’ dubta que Espanya pugui parar el sobiranisme català

“Aquesta vegada ni la Comissió Europea, ni el Banc Central Europeu ni el Fons Monetari Internacional podran ajudar”, adverteix

Lluís Bou

El diari britànic ‘Financial Times’ posa en dubte aquest dimarts en un especial sobre Espanya que el govern espanyol pugui aturar les demandes sobiranistes que provenen de Catalunya. “El govern central posa una defensa robusta contra el referèndum de Catalunya. Però amb les enquestes mostrant que la població catalana votaria per la independència, els inversors ignoren el risc polític a risc propi”, destaca el diari, que adverteix d’aquesta manera el món econòmic.

El rotatiu menciona el procés català com “el principal repte” de l’Estat, i avisa que “l’impacte financer de la secessió, sense mencionar les fissures polítiques i socials, no s’haurien de subestimar”. La tesi oficial del govern espanyol és no plantejar-se aquest escenari, i donar-lo per impossible, tesi en la qual no està d’acord el ‘Financial Times’.

“Reconstruir la confiança en l’Estat i les seves institucions serà un esforç d’Hèrcules, i aquesta vegada ni la Comissió Europea, ni el Banc Central Europeu ni el Fons Monetari Internacional podran ajudar”, adverteix el ‘Financial Times’ respecte de les intencions del govern espanyol. “A Catalunya, més i més gent diu que no volen tenir res a veure amb l’Estat espanyol. Les pressions secessionistes augmenten, i arribaran a un punt crític el novembre, quan el govern regional planeja fer un referèndum sobre el futur polític de Catalunya”, apunta el rotatiu. No descarta ni unes eleccions plebiscitàries, ni una posterior declaració unilateral d’independència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s