La llengua no es toca

Mostres-suport-Jaume-Sastre_ARAIMAiNosaltres sem la territorial nord-catalana de l’ANC

Avui hem rebut un comunicat de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca. Parla del company de Mallorca que ha deixat d’alimentar-se perquè està afamat de llibertat i perquè està assedegat de justícia per a la seua llengua. En Jaume Sastre, quan parla aquesta llengua diu: “jo cant”. Nosaltres , aquí dalt, diem: “jo canti”. Els companys valencians diuen “jo cante” i al Principat diuen “jo canto”. Però de fet, cantem tots la mateixa cançó. Perquè aquestes diferències expliquen una riquesa i una diversitat, però sobretot, sobretot, expliquen una unitat.

Per això, volem dir al Jaume, i als companys docents de Mallorca que no estan sols i que el seu combat ens deixa plens d’admiració.

Volem dir al President Bauzà que el seu combat contra la nostra llengua comuna coincideix amb el combat que menen amb el mateix objectiu els seus amics que governen a València, impedint la presència mediàtica de la llengua i suprimint escoles en català. Que els seu odi és el mateix que mou els qui governen a Madrid en el seu intent d’eliminar la immersió com ho han fet ja a les Illes. I que la seva mateixa intolerància, ho sap molt bé, és la que mou els qui governen a l’ Aragó, que creuen eliminar una llengua eliminant-ne el nom.

De fet, el mapa de les seves agressions ens dibuixa clarament el mapa de la nostra llengua. I com que tothom sap que la llengua és la pàtria i que en la llengua hi viu l’expressió més íntima d’un poble, són ells, els nostres adversaris, els qui ens estan dibuixant el mapa dels Països Catalans.

Des del nord, us volem dir a tots que nosaltres sem l’exemple i el laboratori del que li passarà a la nostra llengua si no es dota ràpidament d’un estat propi.

Us ho explicarien les generacions de nord catalans que han hagut d’ encarar-se cada dia i cada instant amb la voluntat d’un estat que decideix imposar la seva llengua eliminant totes les altres.

Per això, diem també a tothom, que la vostra lluita és la nostra lluita i que per això ens trobarem tots e 14 de juny a Barcelona amb SOM ESCOLA, amb ESCOLA VALENCIANA i amb L’ ASSEMBLEA DE DOCENTS

Per dir a tothom que l’escola no es toca, que la llengua no es toca. Perquè és la llengua qui ens enllaça i ens fa forts.

ANC Catalunya Nord

One comment on “La llengua no es toca

  1. VIC A PRADES (66500) CATALUNYA NORT…AQUI, se parla poc el CATALA…durant anys va ser defes…yo vatg arribar aqui,tenia 4 anys, en febrer de 1939, el papa ferit de la guerra, i la mama se va posar a traballar…feinas a casas…i una bona familia francesa se va molt ocupar de mi, perque els pares vivian a una casa molt vella, sin aigue, ni water…la llum la va installar el papa cuan va sortir del camp de concentracio…la mama y yo, tambe i habiam tingut d i anar…pero menos temps…L escric , com puc sense l haber mai apres…VISCA CATALUNYA !!!! A re soc francesa , casada (i viuda del meu espos tan estimat) amb un frances , per puguer anar a veura la familia a BARCELONA….EN 1954 !!!Aquellos anys no se pudia anar i amb la carta que tenia de “espaniola”…………

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s