De Vilaweb:

Els mitjans francesos destaquen l’independentisme de la família de Manuel Valls

Parlen amb un nebot, un cosí i la germana del primer ministre francès

El primer ministre francès, el socialista Manuel Valls, va fer una única referència subtil al procés d’independència de Catalunya en el míting del PSC d’ahir al vespre a Barcelona. ‘No permetem que es produeixin noves fractures, especialment aquí a Barcelona i a Catalunya. Allò que ens uneix ens enforteix; allò que ens divideix ens debilita.’ La fredor de Valls amb el procés contrasta amb la determinació d’alguns dels seus familiars, independentistes declarats. La televisió i la ràdio francesa se n’han fet ressò.

La televisió France 24 destacava ahir, arran de l’assistència de Valls a l’acte de campanya dels socialistes catalans, que ‘una part de la la família del primer ministre francès, que encara viu a Catalunya, ja s’ha compromès amb la independència de la regió.’ I afegia: ‘Una posició que podria perjudicar Manuel Valls, que fins ara no va aconseguir pronunciar explícitament sobre el tema.’

A l’emissora Europe 1 van parlar amb tres familiars de Valls: un nebot, la germana i un cosí. El nebot, Lluís, és conductor d’autobusos. Critica les retallades que el seu oncle ha aplicat a França, i ja va dir que no pensava anar al míting d’ahir, perquè tampoc no vota pas socialista.

Aquestes són les seves declaracions:

 

Diu Europe 1 que la seva germana petita, Giovanna, sí que li dóna suport, i anunciava que aniria al míting socialista.

‘La família Valls sempre ha defensat vigorosament la identitat catalana’, afegeix aquest mitjà. I parla d’un cosí de Valls, Felip, ‘convençut independentista que espera que dimecres al vespre, el seu cosí no s’oblidi de les seves arrels: “Suposo que parlarà català; en cas contrari, seria molt decebedor”.

Valls va parlar la major part de l’acte en espanyol. Va dir unes paraules en català, tan solament per confessar que mai no s’hauria imaginat que tornaria a Barcelona com a primer ministre francès.

De l’independentisme de la família Valls en va parlar fa unes quantes setmanes el diari El Mundo, que va parlar amb la germana, Giovanna, i amb escriptora amiga de la família. Aquesta amiga deia de la mare: ‘Un dia es va plantar davant del seu fill i li va demanar que França intercedís per Catalunya per una possible independència.’

Anuncis

One comment on “De Vilaweb:

  1. Fidel al seu ideal politic en MV diu a la seva manera el mateix quel Caudillo i converteix “En España de Franco se habla español ” en “En France on parle français !” Malaït sigui el és la ongra de la seva raça !!!!!!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s