Un nord-català presideix l’AG de l’ANC de Tarragona

francescEl Francesc Bitlloch, membre de la territorial nord-catalana de l’ANC ha presidit l’AG de Tarragona, un fet que nos omple d’orgull, un fet que demostra que sem considerats com a qualsevol altra territorial, que els socis “del nord” ho són al mateix títol que la resta de socis.

El Francesc ens explica:

1. Els ulls

De la tribuna tenia davant meu una massa que era a la vegada molt disciplinada i entusiasta. Lo que me va impactar més són els ulls de la gent:

Ni rastre de por i ni rastre de fanatisme
Determinació i tranquil.litat
Tenim raó i a més tenim la seguretat que hi arribarem.

2. Les actituds

Més enllà de la determinació a mi m’ha emocionat veure l’actitud oberta, dialogant, respectuosa amb la diferència, que està demostrant actualment l’independentisme. Cada dia més aquestes actituds són la prefiguració i el nucli central dels valors que han de presidir la futura República catalana.

3. La unitat.

En aquest context, les diferències i les objeccions es minimitzen. La gent fa confiança i es posa darrere els responsables amb confiança. Això només és possible pel caràcter precari, momentani, provisional de l’Assemblea. En una estructura feta per durar, això no seria bo. Quan Catalunya esdevingui un país normal la gent es posicionarà molt més clarament en ideologies diferents.

4. Els companys de camí.

Com que em va tocar saludar i agrair la presència dels partits, entitats i associacions presents… i com que en vaig llegir la llista, recordi que és molt impressionant veure la presència de CDC, ERC, Iniciativa, nova esquerra catalana, Òmnium, Solidaritat, UGT, CCOO, Sobirania i justícia, Ciemen, Plataforma seleccions, Reagrupament, Procés Constituent, Sumate i altres…

5. La imaginació i l’eficàcia

Parlant amb els companys de la comissió ACTES, que va fer l’anunci de les accions de “abans, durant i després de l’onze de setembre”, els vaig dir que eren una GRAN via d’imaginació i una Diagonal d’ eficàcia i que tot plegat configura una gran plaça de les glòries futures.
I de la mateixa manera que la comissió actes, crec que el conjunt de l’organització ha arribat a un cert equilibri i eficàcia en una organització que ha crescut tant en tant poc temps i que ha passat moments força caòtics.

6. La traducció nord catalana

Sempre que estic en aquestes circumstàncies estic pensant quina ha de ser la traducció i l’explotació a Catalunya Nord i la veritat, tot i els progressos, sempre em quedi una mica aturat.
Hem d’anar reflexionant sobre com aprofitar tot això aquí dalt. Hem de trobar el nostre lloc específic, i al mateix temps, anar reflexionant sobre el nostre paper en la propera “legislatura” del secretariat. Allà també hauriem de donar un to encara més nordcatalà a la nostra presència.

HEM DE CONTINUAR CAMINANT SOBRE LES NOSTRES DUES POTES.

Fotografies de l’AG Font Nació Digital

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s