Reportatge de Libération

 28/03/2014

‘Libération’: “Els catalans volen votar”

El diari d’esquerres francès deixa clar que el procés sobiranista no té marxa enrere i que és democràtic
Lluís Bou
El diari ‘Libération’, l’emblemàtic rotatiu d’esquerres francès, ha publicat un reportatge en el qual explica el desig majoritari dels catalans per poder votar en una consulta sobre la independència. Sota el titol “”Volem votar”: el desfiament català a Madrid”, el rotatiu entrevista diverses persones que expliquen la seva demanda democràtica.

“Volem votar. Encara que ens enviïn els tancs, això no ens aturarà”, diu Marc Cots, un estudiant de 20 anys d’edat. A la plaça Catalunya, al cor de Barcelona, acaba de signar una petició exigint un referèndum sobre la independència regional”, explica ‘Libération’ d’una de les paradetes instal·lades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). El rotatiu precisa que “una associació d’extrema dreta”, Manos Limpias, ha demanat la prohibició de l’ANC, acusant-la de fer crides a la sedició. “Però això ha tingut l’efecte de fer créixer el nombre d’adherits, que han passat de 22.000 a més de 30.000 en una setmana”.

El diari també parla amb el professor de ciències polítiques de la Universitat de Barcelona Jordi Matas, que recorda que segons les enquestes entre el 70% i el 80% dels catalans volen votar en un referèndum. “No es tracta de la deriva independentista d’un govern. Darrere de la petició hi ha una majoria parlamentària, i sobretot una majoria social que ho reclama”, afegeix.

Sense títol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s