No volem del Front National

Aquest diumenge els ciutadans de Perpinyà hauran de votar, hauran de triar entra la llista UMP del Jean-Marc Pujol, una llista composta de personalitats amb visions contraposades del país i la llista de l’FN encapçalada pel Louis Aliot.

La llista del Jean-Marc Pujol té –entre altres– el sosteniment d’Unitat Catalana però també el recolzament de l’ADPOR un moviment anticatalanista.

Si s’elegeix l’FN la direcció serà clara, viurem un retrocès a tots els nivells.

El partit vol reforçar les fronteres estatals i acabar-ne amb les diversitats culturals per a imposar una manera de pensar francesa.

Un programa que marcarà un punt i final a la recuperació de la identitat catalana que viu avui Catalunya Nord.

El Jean-Marc Pujol no ha fet avançar gaire la qüestió catalana, el Louis Aliot marcaria un retrocès brutal.

Més enllà de la qüestió estrictament catalana, la importància del vot d’extrema dreta a Perpinyà és més que mai preocupant.

Els analistes atribueixen la pujada del vot extremista a les dificultats degudes a la crisi i a Perpinyà més concretament al fet que l’Aliot és una persona molt mediàtica, surt setmanalment a canals de televisions estatals.

Dos fets rellevants, però n’hi han d’altres de més profunds lligats a la noció d’identitat francesa com a frontera i com a objecte d’exclusió de tota diferència. Les propostes del Front són impregnades d’intolerència i d’aquella demagogia que troba en la immigració el boc emissari de tots els mals haxagonals. Aquest estat d’esperit és una indignitat en una país que parla sempre de valors republicans, de llibertat, igualitat i fraternitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s