Un apunt de “El singular digital”:

El ‘Wall Street Journal’: “Els castellers catalans s’enlairen mentre l’economia espanyola s’enfonsa”

El rotatiu financer assevera que els catalans han trobat en els castellers un “símbol de distinció cultural” enmig del “fort moviment independentista”
Lluís Goñalons
El procés català apareix avui a la portada digital del ‘Wall Street Journal’. El rotatiu econòmic nord-americà dedica un vastreportatge a desgranar l’èxit de la cultura castellera i el seu impacte sociològic a Catalunya. Aprofita el benentès per lliga els avantatges dels castellers amb el procés català: “Els castells humans són un símbol de distinció cultural enmig de l’independentisme” a Catalunya.“Ara que s’ha instal·lat un moviment independentista fort a Catalunya els castells humans són més preuats que mai com a símbols de distinció cultural”, explica el reportatge. El text recull l’admiració del periodista i n’apropa les claus per abastar “una estructura de vertigen”, en referència als castells humans.

Recull que els castellers han patit moments “tumultuosos”. Recorda que es van esvair “a la dècada de 1930 enmig d’una depressió, una sagnant guerra civil i va patir la llarga dictadura de Francisco Franco”.

Tot i això, el periodista Matt Moffett, que es va apropar a Vila-Rodona, adverteix que han sobreviscut a tots aquests esculls. I han sortit reforçats. Assevera que aquesta activitat s’ha convertit en un punt rellevant de la “inclusió d’una nova era de l’agitació a Catalunya”.

En darrera instància, resumeix l’article: “A Catalunya, sempre hi ha un altre castell que es construirà, i sempre un lloc per a tothom”, conclou el mitjà.

Portada digital d'avui del 'Wall Street Journal'

Portada digital d’avui del ‘Wall Street Journal’
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s