Nova enquesta oficial (el singular digital.cat)

DRET A DECIDIR

El suport a la independència, imbatible

Ni el discurs de la por ni la lentitud del procés fan forat: El sí es manté en el 54’7%, i tan sols un 22,1% aposten pel no
Lluís Bou

El repartiment dels vots en una consultaEl suport a la independència de Catalunya es manté imbatible, malgrat que passen els mesos. Des de l’estiu del 2012 és la posició majoritària dels catalans, i l’enquesta que ha fet pública avui el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat ho ha confirmat. El 54,7% dels catalans afirmen que votarien sí en el referèndum, davant d’un 22,1% que s’hi declaren en contra. Només un 15,7% afirmen que s’abstindrien, mentre que un 6,3% encara no saben quina posició adoptar o bé no contesten. El sondeig demostra que en la societat la demanda sobiranista, no només no es dissol, sinó que segueix consolidant-se. Des del sondeig del juny del 2012 supera la meitat dels catalans, i tot indica que no li influeixen negativament ni el discurs de la por, ni la lentitud del procés. El juny del 2012 l’independentisme va arribar al 51,1%, i va aconseguir el seu punt més alt després de la macromanifestació de la Diada d’aquell any, amb un 57% a l’octubre. En el sondeig del febrer del 2013 va passar a un 54,7%, mentre que va pujar a un 55,6% al juny, i ara ha tornat altre cop al 54,7. Potser estem arribant al sostre de l’independentisme, però certament aquest és molt elevat, objectivament imbatible.


Les diferents posicions, amb l’opció de ventall múltipleNomés un 21,3% de federalistesEn l’estudi presentat avui hi ha una segona dada que confirma que la posició independentista es consolida com a majoritària, i és que guanya netament quan es pregunta per un ventall d’opcions, i amb tendència a l’alça. Vol dir això que les alternatives a la secessió no quallen. Amb aquest plantejament múltiple la independència recull el 48,5% d’adhesions, davant d’un 21,3% de partidaris d’una Espanya federal, un 18,6% d’autonomistes, i un 5,4% que s’inclinen per una regió espanyola amb un autogovern rebaixat.Fins al febrer del 2012 la posició majoritària a Catalunya era la de l’Estat federal, però a partir del sondeig del juny del 2012 en la resposta múltiple comença a guanyar punts tímidament la independència. 34% (juny 2012), 44,3% (octubre 2012), 46,4% (febrer 2013), 47% (juny 2013) i 48% (novembre 2013).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s