Primera reacció francesa (el singular digital.cat)

França emplaça Espanya a buscar una solució a les reivindicacions catalanes

Fabius evita polemitzar sobre el procés independentista, i no amenaça Catalunya amb l’exclusió de la UE
Lluís Bou
El ministre francès d’Exteriors francès, Laurent Fabius, ha assenyalat avui que la mobilització independentista a Catalunya és “un assumpte intern espanyol ” i ha emplaçat el govern espanyol a buscar-hi una solució. “El que passa a Catalunya és un assumpte intern espanyol i tenim plena confiança en el govern espanyol per trobar una solució”, ha respost Fabius després de ser preguntat sobre si li preocupa el moviment independentista català pel que fa a les seves repercussions a Espanya i França.El ministre francès ha comparegut davant la premsa a París amb el seu homòleg espanyol, José Manuel García Margallo, amb qui ha mantingut un dinar de treball per abordar qüestions bilaterals i internacionals. En contra de la tesi oficial espanyola, Fabius no ha amenaçat en cap moment Catalunya amb la sortida de la UEen el cas que esdevingui un nou Estat.
García Margallo, en una trobada anterior amb mitjans espanyols, havia dit estar convençut pels seus contactes amb interlocutors francesos que si es donés a França el cas de Catalunya amb demandes de secessió, la resposta de les autoritats seria la mateixa que ha donat el govern hispànic. El cap de la diplomàcia espanyola ha explicat aquest matí la posició del govern espanyol sobre les accions independentistes a Catalunya als diputats de la comissió d’Exteriors de l’Assemblea Nacional francesa que li han preguntar al respecte. Segons Margallo, l’han entès perfectament, “perquè a França passaria el mateix” . Ha admès que el fet que l’interroguessin sobre aquesta qüestió és una mostra que “el tema preocupa” i ha afegit que tots els interlocutors europeus amb els quals ha parlat coincideixen que la reivindicació catalana “no és una bona notícia” .
El ministre ha assegurat que també coincideixen en el principi que “qualsevol part del territori que se separa dels Estats membres, no és que sigui expulsat , és que queda automàticament exclòs de la Unió Europea”. En aquesta línia, ha afegit que a Europa només es contemplen tres supòsits per a l’exercici de l’autodeterminació: quan es tracta de territoris colonitzats, ocupats militarment o on es neguen els drets i les llibertats fonamentals als ciutadans i “cap d’aquests tres supòsits es dóna en el cas de Catalunya”. No ha mencionat el fet que el govern espanyol no permet als catalans votar en una consulta.
Anuncis

2 comments on “Primera reacció francesa (el singular digital.cat)

  1. Que vagin tots a se fer fotre, Espanya i France tant podrides l’una com l’altre i aqueste declaracions d’en Fabius en és una nova proba !!! Jo el que voldrií és que Catalunya nord siguí inclusa OFICIALEMENT per la Generalitat com partida de CATALUNYA perqué n’hi a prou d’estar considerats com un tai afaxit que mai no sera independent del colonialiste francès perqué no ho volguem “realment” o pitjo perqué no en sem dignes !! Si Catalunya sud és independenta el nord té de l’estar també si no Catalunya no sera realment LLIURE si no és réunificada en una sola Terra com ho era antes de 1659 !!!

  2. doncs jo, com a català em sento colonitzat des de la intervenció franc – castellana de 1714, i ja abans se’ns van repartir, amb quina finalitat? eliminar-com a poble i arrasar la nostra cultura. Penso que complim dos dels tres requisits a la Catalunya sud, i dos diferents al C. Nord. El neguen dos pseudo imperis, però no paren d’agredir. Tant els francs, com els castellans són agressius compulsius, sembla que necessiten treure l’opressió per compensar la seva inseguretat existencial i els seus deliris imperials.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s