Un article de nació digital.cat sobre un article de l’opinion.fr

La premsa francesa es fa ressò de la «nostàlgia franquista» de NNGG

J.P. | Actualitzat el 02/09/2013 a les 19:18h
Captura de pantalla del diari ‘L’Opinion’ amb el reportatge sobre el franquisme dels joves del PPL’allau de fotografies de membres de Noves Generacions -les joventuts del PP- amb simbologia franquista o fent la salutació feixista ha arribat a la premsa francesa, que destaca com els joves “que no van conèixer el franquisme s’apropien dels seus símbols”.L’edició digital del diari ‘L’Opinion’ publica un reportatge titulat ‘ La nostàlgia franquista de les joventuts del Partit Popular ‘, signat per Raphaël Proust, on es fa un recorregut per les imatges aparegudes les darreres setmanes -totes de membres de NNGG del País Valencià- i s’indica que “l’apologia del franquisme” no és delicte i que les directives del Partit Popular valencianes han tret ferro a la qüestió tot assegurant que es traca “d’infantilismes sense cap conseqüència”. El text també apunta que al País Valencià, “feu del PP”, els alcaldes “són reticents a retirar símbols franquistes de llocs públics tal i com ho exigei x l a llei de la memòria històrica aprovada el 2007” i recorda que en virtut de la Llei d’Amnistia de 1977, “ningú ha estat capaç d’investigar els crims comesos durant la guerra civil” i la “dictadura de Franco”.
Notícia en PDF
Compartiu la notícia per correu electrònic

COMENTARIS

Interessant
 +53
 -1

Ja els van coneixent

M.s., 02/09/2013 a les 20:06
Oooohhh! Ja s’ha trencat aquell encís amb la “Marca España”. La realitat s’acaba imposant i, ja se sap, podràs enganyar-ne molts poc temps, o a pocs, molt de temps. S’han esgotat tant el temps com la quantitat. Nosaltres feia molt i molt de temps (tant com 300 anys) que ho sabiem que no són de fiar. La resta del món se’n va adonant cada cop més ràpidament. Un país que no renega dels seus feixistes és un país immadur i, directament, no prou democràtic. Aquests són francesos, però cada dia surt un o un altre país que ho diu! Ja era hora! Ara tothom sabrà perquè volem marxar i que no se’ns faci part d’aquests “bàrbars”!

 +26
 -0

marca españa

Anònim, 02/09/2013 a les 20:34
margallito, margallito la marca España és va obrin cami. veiam si te n’enteras de que sou un m….. lligada amb un cordill, feu pena.

 +22
 -0

però que es pensaven…

empordanesa, 02/09/2013 a les 20:35
que a l.extranger no s.en enterarien ?? //*//

 +22
 -0

Cadena a Paris

Anònim, 02/09/2013 a les 20:38
Davant la torre Eiffel el grup de catalans que s’ha concentrat, uns 150, ha hagut de manifestar-se amb rapidesa ja que la policia francesa els feia desallotjar el lloc. Poca broma amb aquest govern socialista francés. M’acaba d’arribar la notícia per la meva filla que hi era present.

 +20
 -0

a cadena a Paris

empordanesa, 02/09/2013 a les 21:19
els francesos no volen que tot aquest moviment s.encomani a la Catalunya Nord…deuen estar una mica cagats !! //*//

 +18
 -0

La grandeur

Anònim, 02/09/2013 a les 22:35
Refernt a la cadena a París… l´Hollande deu tenir por que se li esveri el galliner: Còrsega, Bretanya, el País Basc francès, Catalunya nord, he, he…

 +10
 -0

els uns i els altres

Lluis C (Banyoles), 03/09/2013 a les 00:58
Com s’ha dit més amunt, a l’espanyolam se li comença a veure el llautó, però, els gabatxos, tampoc són de fiar. Són xovinistes i jacobins fins el moll de l’òs…mal bestià, vaja…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s