La lluita per la llengua a les Illes (vilaweb.cat)

 

Vaga indefinida a les escoles de les Illes

L’STEI-i i CCOO registren la convocatòria a partir del dia 13 · L’Assemblea de Docents critica la reunió d’ahir amb la conselleria i defensa tirar endavant la vaga

El sindicat majoritari de l’ensenyament a les Illes, l’STEI-i, i la Federació d’ensenyament de CCOO han registrat aquest migdia la convocatòria de vaga indefinida a partir del 13 de setembre, primer dia del nou curs escolar. L’STEI també prepara concentracions per al dia 13 a Mallorca, Menorca i Eivissa. Justament ahir, les bases de l’STEI van decidir de tirar endavant la vaga indefinida i l’Assemblea de Docents també s’hi va manifestar a favor. 

 

Les bases del sindicat majoritari de les Illes, el STEI-i, van votar ahir a favor de fer una vaga indefinida. Així ho van decidir L

Entre un seixanta i un setanta per cent dels assistents majoria d’assistents a les tres assemblees de docents de l’STEI d’anit a Menorca, Mallorca i Eivissa van votar a favor de la vaga indefinida i es van convocar mobilitzacions i concentracions als centres a partir del dia 13. El debat d’ahir en les assemblees del STEI-i era entre fer una vega indefinida o fer l’anomenada ‘vaga sostinguda’ que consistiria en fer vaga dos dies de cada setmana.

Per la seva banda, l’Assemblea de Docents ha criticat la reunió de la Mesa Sectorial d’Educació d’ahir per no tenir ‘contingut real’, i per aixòha anunciat la determinació del comitè de vaga de tirar endavant la preparació de la vaga indefinida.

Sindicats i conselleria obren negociació

En aquesta reuinó d’ahir, la conselleria d’Educació balear i els sindicats van acordar d’obrir un procés negociador sobre l’aplicació del decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) als centres docents. El document presentat per la conselleria als sindicats inclou mesures com ara obrir un procés de negociació amb sindicats per a examinar les condicions laborals, fer una oferta pública de places o constituir una mesa d’experts per a avaluar el TIL. Amb tot, la consellera Joana Maria Camps va insistir que el decret no es retiraria, però que, això sí, havien ofert als sindicats de negociar la catalogació de places, la millora de la formació dels professors o l’avaluació del sistema d’ensenyament trilingüe.

D’una altra banda, la conselleria es va comprometre a instar l’instructor a actuar tan de pressa com pogués per resoldre els expedients disciplinaris dels tres directors i les al·legacions de les mesures cautelars.

Vaga indefinida i gran mobilització

L’STEI exigeix que es retirin els expedients dels directors de Maó. ‘La suspensió cautelar és excessiva i fora de lloc’, diu Maria Antònia Font. Explica que el professorat se sent insultat pel parlament i la consellera d’Educació. L’STEI també anuncia que ja s’han començat a constituir assemblees de centres i que a partir d’ara promouran la creació de més assembles de centre arreu. El sindicat portarà aquestes decisions a una reunió amb els altres sindicats i convocarà la comunitat educativa, les entitats cíviques i l’Obra Cultural Balear per preparar una gran manifestació aquest mes.

Enllaçats crida a la solidaritat de la resta del país

Mentrestant el col·lectiu Enllaçats per la Llengua ha emès un comunicat en el qual demana al conjunt del país que expressi de forma oberta la seva solidaritat amb els vaguistes, no només a través de comunicats i concentracions sinó també donant suport econòmic a través dels comptes que faran públics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s