El millor discurs del Camp Nou

 

El discurs íntegre de ‘Titot’ al Camp Nou: ‘Vull per demà la meva terra lliure!’

Vegeu el vídeo d’un dels moments culminants del Concert per la Llibertat

Encara no s’havia celebrat mig Concert per la Llibertat, quan Francesc Ribera ‘Titot’ va agafar el micròfon per a cantar ‘Vull per demà’ de Brams. Abans, però, va fer un discurs, molt aplaudit, que va culminar amb la interpretació de la cançó. Fou un dels moments més celebrats pels noranta mil espectadors del Camp Nou.

Heus ací el discurs íntegre de Titot:

‘Jo era mot jovenet i vaig venir al concert que va fer Lluís Llach aquí al Camp Nou. Aquell dia vaig conèixer un noi del País Valencià que em va dir: ‘No ens exclogueu del vostre somni. No podem permetre que Espanya i França decideixin quins són els límits de les terres catalanes.’

Fa un mes, parlant a Mallorca amb un amic, em deia: ‘Si podeu un estat, feu-lo, però feu-lo ample i llarg i deixeu les portes oberts. La llibertat no serà completa si no és lliure la nació completa.’

Una nació està per damunt de resultats electorals concrets, d’analfabets que legislen sobre la llengua i de corruptes que saquegen el treball del poble. I la nostra nació, la de Ramon Llull, la d’Ausiàs March, va de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar.

Tenim un exèrcit. Un exèrcit que fa tres-cents anys que ens defensa i que gràcies a ell no hem estat destruïts com a poble. Aquest exèrcit es diu cultura i els nostres soldats són mestres, actors, escriptors, científics, investigadors, i els milers de milicians voluntaris de la cultura popular de cada poble i de cada barri. I aquest exèrcit és arreu, desplegat, a punt i armat, arreu dels Països Catalans. I amb aquest exèrcit farem d’aquesta nació una terra lliure!’.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s