Sobre el manifest de catalans del nord (e-notícies)

“La independència és justa i necessària”

Entitats de la Catalunya Nord proclamen que “volem ajudar-vos”

Imatge de la manifestació de la DIada de l'any passat

L’ANC de la Catalunya Nord i altres entitats del territori promouen el manifestdels 1659 per expressar que la independència de Catalunya “és justa i nicessària”.  “Seguim amb una atenció apassionada el procés de Catalunya cap a la plena sobirania” i “volem ajudar-vos” a aconseguir-la.

En text exposen que “des que Catalunya ha començat el seu camí cap a la independència, molts ciutadans de la Catalunya Nord mirem cap al sud amb admiració. Malgrat la frontera que ens separa de nosaltres mateixos des de fa tres segles i mig, malgrat tants esdeveniments històrics que ens han portat sovint per camins diferents, la percepció de formar una unitat com a mínim cultural i lingüística mai no ha desaparegut”.

En el manifest exposen que “podríem desitjar-vos bona sort en aquest camí, podríem ser espectadors entusiastes de la vostra conquesta pacífica i democràtica de la llibertat, podríem aplaudir-vos. I tot això ho fem; però volem fer més. Volem ajudar-vos, volem participar a l’esforç col·lectiu d’accés a la independència de Catalunya”.

En aquest sentit, manifesten que “volem ser amb vosaltres. Perquè la independència de Catalunya és justa i necessària en si, sense cap altra justificació que la voluntat expressada majoritàriament pels ciutadans que hi viuen, però també perquè tindrà efectes positius a d’altres territoris, i en particular a la Catalunya Nord. Seran efectes positiu sobre la llengua, la cultura i l’economia però també, i sobretot, allà on es couen els canvis veritablement decisius: en la consciència dels ciutadans”.

Finalment, diuen que “us volem ajudar perquè ens sentim plenament identificats a la vostra causa, perquè tenim energia i talents que us poden servir, i perquè ajudant-vos ens fem un favor a nosaltres mateixos. Nosaltres també estimem Catalunya, la seva gent i la seva llengua, i el vostre futur també serà una mica nostre”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s