Nova campanya de l’ANC

Tret de sortida de la campanya ‘Signa un Vot per la Independència’

Comença la recollida de ‘vots’ per demanar un referèndum o bé la declaració d’independència

 Aquest cap de setmana ha començat la campanya “Signa un ‘Vot’ per la Independència”, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), per tal d’instar a les institucions i als càrrecs electes catalans que facin les passes necessàries per tal de convocar una consulta vinculant sobre la independència abans del 31 de maig del 2014 i, si l’Estat espanyol ho impedeix, que es declari la independència abans de l’11 de setembre del 2014. La campanya s’empara en Dret fonamental de Petició, mitjançant el qual els ciutadans es poden adreçar als seus representants polítics.

La complexitat tècnica del procés, que implica actuar amb una sèrie de garanties jurídiques, com la designació i formació d’apoderats regionals; fa que la campanya estigui arrencant paulatinament, però a la desena de localitats on ja s’ha iniciat ha quedat palesa la força de la iniciativa. La parada de Santa Coloma de Farners, per exemple, ha recollit 1.200 drets de petició, mentre que al Poble Sec n’hi ha hagut 405.

Recollida presencial

La signatura de drets de petició tan sols es pot fer de manera presencial en les parades i butlletes de l’ANC –no es poden descarregar per internet o enviar per correu-, per tal d’assegurar al 100% l’autenticitat de l’autoria de les signatures. A la butlleta de votació, els signants demanen al Parlament “que dugui a terme totes les iniciatives polítiques per tal que es pugui celebrar, no més tard del 31 de maig de 2014, una consulta democràtica i políticament vinculant, en la que es pregunti als ciutadans de Catalunya si volen o no que Catalunya esdevingui un Estat independent”. “En cas que això no sigui possible” es demana als representants electes del Poble de Catalunya que declarin la independència de Catalunya “com a molt tard l’11 de setembre de 2014”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s