Una resposta a La Croix

La Generalitat replica un diari francés per la immersió

Antoni Castellà nega que la immersió “margini” als Erasmus, com afirmava Le Croix

Carta de Castellà

El secretari d’Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, ha enviat una carta de rèplica al diari Le Croix, que dies enrere va es va mostrar crític amb la immersió lingüística, en considerar que marginava als alumnes extrangers que venien a estudiar a Catalunya.

Castellà considera que el diari “oferia una visió distorsionada de la realitat. Catalunya és el principal pol de coneixement del sud d’Europa i el tercer país de la Unió Europea pel que fa a la captació de fons comunitaris per a la recerca. I mai el català ha esdevingut un obstacle per mantenir el prestigi i la capacitat d’atracció del nostre sistema”.

“El català és la llengua oficial i pròpia de Catalunya i com a tal també ho és de les universitats catalanes, que l’adopten preferentment en la docència, sense perjudici d’un ús també notable del castellà i, cada vegada més, de l’anglès”, apunta.

“Les universitats d’origen dels estudiants d’Erasmus coneixen perfectament el règim lingüístic del nostre sistema universitari i de la realitat lingüística del país i n’informen als estudiants abans de venir”, afegeix.

En aquest sentit recorda que “Catalunya és un dels països de la Unió Europea amb més alumnes Erasmus d’acollida i en la darrera dècada ha incrementat un 20% el nombre d’estudiants d’arreu d’Europa que venen a estudiar a les universitats catalanes”.

“En aquest mateix període de temps, a més, el nostre país ha acollit més de 7.000 estudiants francesos. Catalunya es congratula que França sigui la tercera comunitat amb més alumnes a les nostres universitats. Mai el català ha estat cap barrera com ho demostra el nivell d’internacionalització, amb un 40% d’alumnes de doctorat i un 30% d’alumnes de màster estrangers a les nostres universitats”, conclou.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s