De Singular Digital.cat, un article de Víctor Alexandre

OPINIÓ. Víctor Alexandre
12/03/2013

Tancar TV3 al nord, són estructures d’Estat?

“El tancament de la corresponsalia de TV3 a la Catalunya Nord és força coherent amb el menyspreu amb què sempre s’ha tractat aquella audiència”
La decisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de tancar la corresponsalia de la Catalunya Nord és un fet tan inadmissible com escandalós. Inadmissible, perquè, com diu Pere Codonyan, corresponsal de Perpinyà, el fet suposa una “traïció” de l’emissora a una part de la seva audiència. I escandalós, perquè constitueix un dels atacs frontals més contundents i perversos contra la configuració nacional de Catalunya. I el més greu és que l’atac no ha estat ordit per Espanya ni per cap dels seus pilars ideològics, com ara la FAES, sinó per un organisme català que demostra, amb aquesta acció, a més d’un ferotge autoodi, una incapacitació professional absoluta per regir la ràdio i la televisió nacionals d’aquest país.Això, malauradament, no és nou –el 2006 ja vaig fer-ne un estudi en el llibre “TV3 a traïció”–, però ara, amb el pretext econòmic –el mateix pretext que el govern espanyol empra per dinamitar els serveis socials i la cultura– es redueix TV3 a la categoria de “circuit català de Televisió Espanyola”. És a dir, que TV3, fent honor al seu nom –quin nom més autodegradant!–, assumeix, ara ja sense embuts, que és el tercer canal de TVE, un canal regional que viu pendent de les gestes de ‘la roja’, de Fernando Alonso i del Real Madrid i que, per sentir-se cosmopolita, necessita fer una gran despesa enviant un equip a Roma, encapçalat per la presentadora del Telenotícies Migdia, perquè se’ns digui sobre el Papa el mateix que se’ns podia haver dit des dels estudis. Que no diuen que no hi ha diners? “És una qüestió d’imatge i de demostrar que som una gran televisió”, respondran. És clar, una gran televisió que se sent petita quan ha d’informar-nos des de la Catalunya Nord, un racó de món habitat per catalans de segona sense cap mena de valor.El problema és que el país cau a trossos i cada cop hi ha més catalans que s’apropen a la misèria mentre uns sectors privilegiats viuen en l’opulència a costa nostra. Així ho ha denunciat el comitè d’empresa de TV3 informant dels sous astronòmics, entre 70.000 i 120.000 euros anuals –més del cost d’una delegació–, que perceben 117 persones de l’empresa moltes de les quals, a més a més, reben plusos complementaris o, si són delegats exteriors, tenen pagat el lloguer del pis. Això sense comptar els salaris de la direcció i dels consellers de Govern del CCMA, que, segons diu CC.OO, es mantenen en secret.

Ben mirat, el tancament de la corresponsalia de TV3 a la Catalunya Nord és força coherent amb el menyspreu amb què sempre s’ha tractat aquella audiència, tot obviant que necessiten subtítols per entendre les declaracions que es fan en espanyol. Tot plegat, respon a la mentalitat hispanocèntrica amb què la CCMA dirigeix aquesta televisió. Una mentalitat que esquartera el país amb una claríssima política espanyolitzadora que promou, a través dels telenotícies, l’aparició gens innocent de noticietes locals espanyoles mancades de valor informatiu a Catalunya, com ara el robatori a un supermercat d’Arcos de la Frontera o els efectes del vent i la pluja a Lleó, Sevilla o Badajoz. Quina gran eina que és el temps, oi? L’antic règim ja la feia servir amb regularitat per a “articular los pueblos de España”. En canvi, informar regularment sobre els fets i la gent de la Catalunya Nord, promou una mentalitat catalanocèntrica que no convé, ja que evidencia diàfanament que Catalunya no és Espanya. A partir del maig vinent, per tant, les comarques del nord podran deixar de mirar TV3. ¿Per què haurien de fer-ho si la mateixa emissora ja ha dit que no les vol? Només una pregunta: és així, senyors de CiU i d’Esquerra, com estem creant estructures d’Estat?

Anuncis

One comment on “De Singular Digital.cat, un article de Víctor Alexandre

 1. Quina raó tens Sr Alexandre! S’hauria de posar un veto a les noticietes inútils que venen d’EsCanya! Gastem diners i temps de TN per explicar notícies irrellevants pels catalans!
  Una Televisió nacional i un TN, és una estructura d’Estat al servei del poble que ho paga a través dels seus impostos!
  Aquests senyors de TV3 amb salaris prohibitius posen notícies al TN (reportatges més amplis, cap!) de la Catalunya Nord quan tenen 3 minuts per omplir… això no és ser solidari entre catalans!
  Això sí, aquests mateixos senyors estan transformant el TN i molts programes de TV3 en programes semblants a “CALLEJEROS” on el més important son les notícies de successos irrellevants.
  Senyors, menys pagar salaris, bitllets d’avió i nits d’hotel als nostres periodistes per cobrir lladregots, drogadictes, incendiaris o maltractadors ESPANYOLS, i més invertir diners en informar sobre tot el que fan CATALANS dins dels nostres països!

  L’enemic també el tenim a casa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s