ARGUMENTS

Arguments sobre la independència per als indecisos

Es presenta ElClauer.cat, un argumentari exhaustiu sobre la independència de Catalunya, amb el suport de catorze entitats de referència

On poden trobar arguments els indecisos sobre la conveniència de la independència de Catalunya? ElClauer.cat és l’argumentari que han bastit catorze entitats de referència de la societat civil catalana per donar-los resposta a tots els dubtes que puguin tenir i que s’han anat plantejant aquests últims mesos. Es tracta d’una pàgina web, en català, espanyol i anglès, amb les respostes a les preguntes més repetides sobre el procés de construcció de l’estat propi. N’hi ha dotze: sobre les institucions de govern, la presència de l’estat català al món, els drets i la ciutadania, els diners públics, les empreses, l’estat del benestar, la llengua i la cultura, l’ensenyament i les universitats, les infrastructures, la immigració, les relacions amb Espanya i els esports.

Cadascun d’aquests àmbits, cadascuna d’aquestes claus, conté diverses preguntes sobre el futur d’una Catalunya independent.

Aquestes són algunes de les preguntes que hi tenen resposta: ‘Quins instruments d’estat bàsics necessita una Catalunya independent? Una Catalunya independent formarà part de la Unió Europea? Els títols universitaris hi tindran validesa? Catalunya podrà competir en els Jocs Olímpics quan sigui un estat independent? La independència implicarà la fi de l’espoliació fiscal per part de l’estat espanyol? L’estat català podrà assumir el pagament de les pensions i les prestacions de desocupació? El castellà serà cooficial a les institucions d’una Catalunya independent? Què se’n farà, dels nostres dipòsits bancaris i les hipoteques quan neixi l’estat català? Es podrà tenir doble nacionalitat quan Catalunya sigui un estat independent?’

A més, els responsables d’ElClauer.cat publicaran cada mes un vídeoamb alguna de les preguntes més recorrents. De moment ja n’hi ha tres:

El castellà serà cooficial a les institucions d’una Catalunya independent?

El Govern d’una Catalunya independent podrà millorar la gestió del servei ferroviari de Rodalies?

L’estat català disposarà d’una Seguretat Social pròpia i viable que pagui pensions i prestacions de desocupació?

La web està oberta a les aportacions i als suggeriments, i incorporarà nous continguts. També serà una eina que s’estendrà a les xarxes socials (Twitter i Facebook) i que farà difusió dels continguts amb materials audiovisuals d’una manera sistemàtica.

Avui s’ha presentat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), de la mà de Francesc-Marc Àlvaro com a coordinador, i amb la presència de Salvador Cardús, en representació de La Fàbrica; Carme Forcadell, de l’ANC, i Muriel Casals, d’Òmnium Cultural. De fet, el finançament del projecte, de 14.000 euros de pressupost i 3.000 més de manteniment ha anat a càrrec d’Òmnium

Les entitats que han impulsat El Clauer.cat són: Assemblea Nacional Catalana, Associació Catalana de Professionals, Associació de Municipis per la Independència, Cercle Català de Negocis, CIEMEN, Col·lectiu Emma, ENS, Fundació Catalunya Estat, la Fàbrica, Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes, Sobirania i Justícia i Sobirania i Progrés. En l’acte d’avui es presentaran els principals elements d’aquest projecte i hi participaran els màxims representants de cada una de les entitats impulsores.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s