Homenatge a Josep-Sebastià Pons (de Vilaweb.cat)

Recordar el poeta rossellonès Josep Sebastià Pons

El IEC i la Institució de les Lletres Catalanes li reten homanatge quan fa cinquanta anys de la seva mort amb l’espectacle ‘Senyor Gripau, Senyora Mort”

El poeta Josep Sebastià Pons (Illa, 1886-1962) fa cinquanta anys que es va morir. La data és el punt de partida per recordar i homenatjar un dels màxims exponents de la poesia rossellonesa. Serà avui a les set del vespre a l’Institut d’Estudis Catalans. En l’acte es recordarà l’obra de Pons i s’estrenarà l’espectacle ‘Senyor Gripau, Senyora Mort‘, basat en els seus poemes.

‘Senyor Gripau, Senyora Mort’ és dirigit per Albert Mestres, interpretat per Aina Huguet i Neus Pàmies, i la música de Marc Egea. A partir d’una selecció de poemes de Pons, es construeix un espectacle auster centrat en la naturalesa. En una primera part, els poemes remeten al final de l’hivern i la primavera. Una segona part, que fa parlar els animals i la naturalesa, evoca l’estiu. I una breu part final, tardoral, clou amb la ‘Faula de la mort’.

Abans de l’espectacle, Joan Peytaví, membre de la Secció Filològica de l’Institut, parlarà sobre l’obra literària de Jose Sebastià Pons amb la conferència titulada ‘Llegir, rellegir Pons. Un escriptor a la mida d’un país’.

L’acte és organitzat per l’Institut d’Estudis Catalans i a la Institució de les Lletres Catalanes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s