De la premsa anglesa i americana:

DE: el singular digital.cat

Catalunya marcarà el 2013, segons The Economist

La publicació econòmica considera el procés sobiranista català com un fet clau del món de cara l’any que ve
The Economist
Més que mai en la seva història Catalunya ha estat aquest 2012 present als mitjans internacionals i tot fa preveure, com ells mateixos ho indiquen, que l’any que ve també hi serà.La revista econòmica anglesaThe Economist acaba de publicar “El món el 2013”, un recull de les prediccions anuals de la publicació de cara l’any vinent. I, entre els esdeveniments i les tendències que segons aquest rotatiu marcaran el 2013, apareix Catalunya.

Ja a  la portada d’aquest número especial de la publicació, just al costat d’una foto de la cancellera alemanya Angela Merkel, publiquen una imatge de la manifestació de l’11 de setembre de Barcelona, en la qual es veu clarament una estelada. Aquesta publicació es ven en 90 països del món i es tradueix a 30 idiomes. La seva distribució és superior al milió d’exemplars.

____________________________________________________________________

L'”exemple” de Catalunya, segons un articulista del The New York Times

Considera que en cas d’independència dels catalans es “reforçaria una tendència mundial”

Imatge de l'article

Un articulista de The New York Times, Casey B. Mulligan, considera que la situació política de Catalunya “pot servir d’exemple” per a d’altres països com “Líbia, l’Iraq i fins i tot els Estats Units” donat que “una nació petita pot establir-se pacíficament i pot arribar a tenir beneficis a llarg termini”. 

En un article publicat aquest dijous destaca que “els residents pacífics” de Catalunya van apostar a les eleccions del passat diumenge per donar suport a “una majoria independentista”.

“Una Catalunya independent reforçaria una tendència mundial. L’economia del món i la demografia està canviant, i la teoria econòmica prediu que les fronteres nacionals canviaran”, comenta.

Assegura que “Catalunya té la seva pròpia llengua, el català, i una llarga història. Amb Franco, Espanya va suprimir moltes de les institucions catalanes” i recorda que molts espanyols van decidir anar cap a terres catalanes perquè és “la regió més pròspera d’Espanya”.

“La prevalença dels espanyols a Catalunya, així com la mà dura de Franco, poden haver soscavat un moviment independentista”, explica abans de dir que “la mort de Franco el 1975 i el sorgiment de la democràcia a Espanya no va fomentar una Catalunya independent” però “les noves generacions han après català i poden inclinar la balança a favor de la independència”.

L’articulista manifesta que els catalans s’oposen “a la quantitat d’impostos que es paga al govern central d’Espanya, en comparació amb els beneficis que rep”. Just després afirma que “paga la pena veure” la situació de Catalunya, que “pot servir d’exemple per a Líbia, l’Iraq i fins i tot els Estats Units, on les regions de vegades divergeixen pel que fa a la cultura, l’idioma i les preferències per governar. Una nació petita pot establir-se pacíficament i pot arribar a tenir beneficis a llarg termini”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s