De “llibertat.cat”: Acció a la Guingueta d’Ix per “esborrar la frontera franco-espanyola”

La CUP-AE aposta per una pagesia viable, socialment integrada i respectuosa ambientalment

Acció a la Guingueta d?Ix per ?esborrar la frontera franco-espanyola?Acció a la Guingueta d’Ix per esborrar la frontera franco-espanyola?

El passat cap de setmana la Candidatura d’Unitat Popular-Alternativa d’Esquerres (CUP-AE) va centrar els actes de campanya al Ripollès i a la Cerdanya.  Dissabte, Lluc Salellas va protagonitzar un acte públic a Ripoll, que també va comptar amb la presència de la candidata ripollesa Mariona Baraldés.

A la tarda, Salellas va ser a Camprodon, on va realitzar un cafè tertúlia. La jornada va culminar al vespre a Sant Joan de les Abadesses, amb un acte amenitzat amb música tradicional ripollesa, en què va participar, a més de Salellas, el candidat d’aquesta població Guillem Ferrer.

Gestió del territori

El cap de llista ha aprofitat els actes d’aquest cap de setmana per desgranar les principals propostes de la CUP-AE pel que fa a la gestió del territori i el model productiu. En el programa electoral, la candidatura aposta per “superar l’actual model de producció socialment i econòmicament insostenible, subordinat i insolidari promogut per les polítiques agràries definides per la Unió Europea”. La CUP-AE també defensa un nou model que garanteixi “la funció social de la terra i l’accés de totes aquelles persones que vulguin iniciar seriosament l’activitat agrària i ramadera”, i aposta per la promoció “del consum de productes i aliments ecològics, els circuits de comercialització i facilitar l’artesania alimentària”.

Finalment, la candidatura defensa la promoció de la pagesia ecològica “com a sector estratègic per a la seguretat alimentària, l’equilibri socio-ambiental a l’entorn rural i la creació d’ocupació dins d’un nou paradigma d’economia ecològica”, i també aposta per “un sector ramader i una pagesia viables, socialment integrats i respectuosos ambientalment i amb el medi natural”. La CUP-AE també defensa augmentar els recursos i el model de gestió i manteniment dels boscos del país”, per tal de mantenir “una massa i uns recursos forestal nets”.

Esborrar la frontera franco-espanyola

Diumenge la jornada va continuar a la Cerdanya. Lluc Salellas, juntament amb d’altres membres de la candidatura van realitzar una acció simbòlica a la Guingueta d’Ix, municipi nord-català fronterer entre els estats espanyol i francès.

Des d’allà, Salellas va reafirmar l’aposta inequívoca de la CUP-AE envers el marc nacional dels Països Catalans, i ha fet una crida a

“esborrar les fronteres que ens han imposat”.

Salellas ha fet referència al cas paradigmàtic de la Cerdanya, una comarca esquarterada per culpa del Tractat dels Pirineus. Lluc Salellas també va estar al mercat de Puigcerdà, on juntament amb d’altres membres de la candidatura va realitzar una taula informativa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s