Sobre el posicionament de l’ ANC sobre la vaga general

En relació al posicionament de l’Assemblea Nacional Catalana respecte a la vaga general, convocada per al 14 de novembre, us volem fer arribar les següents consideracions:

Les negociacions i el posicionament sobre la vaga se circumscriuen en l’àmbit de la sectorial del moviment obrer, i el Comitè Executiu va decidir que l’ANC en conjunt les assumís, perquè el manifest signat pels sindicats, a instàncies de l’ANC, és d’una gran transcendència per a la consolidació de la majoria social. Per primera vegada en la història de Catalunya els sindicats donen suport a un procés que ens ha de conduir a la independència. Reconeixen que el problema social és inseparable del nacional, que sense resoldre el problema nacional no es poden resoldre els problemes socials.

En aquest manifest conjunt pactat amb Unió de Pagesos, CCOO, UGT, CSC-Intersindical i USOC tots apostem sense fissures per l’exercici del dret a decidir i afirmem que la crítica situació econòmica que pateix Catalunya és causada, a més de per la crisi global, pel dèficit fiscal que patim i per la nostra manca de sobirania. Ens afegim a una vaga que ha estat convocada als països del sud d’Europa, i és en aquesta clau, europea i nacional catalana, que hi donem suport. L’Estat que volem és un Estat solidari i sensible al patiment i problemes dels seus ciutadans.

Després de la bona feina que hem fet tots i totes amb la Marxa cap a la Independència i la seva culminació l’Onze de Setembre, hi ha hagut una acceleració en l’escenari polític. Ara, el nostre objectiu principal és que tothom se sumi a l’actual procés d’emancipació nacional. El manifest situa els sindicats en aquest camí i, d’aquesta manera, fem un pas més, dels molts que ens falten i que assolirem amb la feina que estem fent i que farem arreu del territori.

Continuem endavant!

Per la justícia social, la democràcia i la llibertat

Catalunya nou Estat!

Comité Executiu ANC

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s