L’ ÚNICA SOLUCIÓ ÉS UNA CONFEDERACIÓ CATALANA INDEPENDENT

Daniela Grau, militant històrica de Catalunya Nord : Penses que Catalunya serà independent ? Quines repercussions tindrà això al nord ?

Te dic d’ entrada que sóc per l’ alliberament total de la Nació Catalana i contra totes les reivindicacions regionalistes. Les quatre províncies s’ emmarquen dins l’ Estat Espanyol però tenim una nació oprimida per França i Espanya. Quan vam anar al Parlament Europeu a Brussel·les a donar un paper a sis-cents diputats en nom de la Federació (Catalunya Nord)  hi vam anar com a nació sencera i vam donar un text que parlava de la nació de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó com es deia els anys setanta. No és, doncs, un problema regional.

El meu pare va fundar  l’ any  1973 el partit federalista català (PPCC)  que reivindicava un estat federal i anava a Europa a predicar el reconeixement de la Nació Catalana.

Ara, és evident que si per raons històriques, una part de la nació arriba a obtenir la independència amb reconeixement europeu, tindrà repercussions positives per la Catalunya del Nord. Esperi que el govern català ho presentarà en aquest esperit, espero. Si estratègicament és possible aconseguir que la part econòmicament més potent, i la part més coneguda sigui reconeguda, nosaltres només podem sostenir-hi d’ acord i només podem fer per manera que se sàpiga internacionalment i mobilitzar la població dels altres països catalans per tal que s’ arribi a una confederació catalana independent i  Solidaritat, on sóc ara,  ho diu així en els seus estatuts, en els textos fonamentals.

A l’ estat francès li passarà com a tots els imperis colonials que en un moment de crisi econòmica s’ esfondrarà com tots els imperialismes.  Vist l’ estat de deliqüescència actual,  li passarà igual, ho vam veure amb Rússia, la França de Tamarasset a Dunkerque s’ha fet ja més petita…  Robert Lafont havia utilitzat la noció de colonialisme interior i és molt exacta, és això el que ens passa a l’ interior. Les nacions ocupades aprofitaran un període d’ afluixament i de desmembrament de l’ imperi colonial.

La situació econòmica de fa quaranta anys no para d’ empitjorar, l’ atur és sempre més gran i cada dia més la situació és catastròfica…. Ho diu encara un article de fa una setmana, ho explica fins i tot l’ Independant tot i ser l’ òrgan màxim de l’ imperialisme francès a Perpinyà.

A més, amb un no respecte de la nostra nació i no oficialitat del català només podem fer com els corsos, els bretons i els bascos i esperar que l’ estat francès s’ afebleixi i tingui més problemes per treure les nostres castanyes del foc i ajuntar-nos al territori que té més possibilitats, més potencialitats econòmiques : aquest territori ha mostrat la creativitat del nostre poble, l’única solució serà una Confederació Catalana Independent,  constituïda per tots els Països Catalans.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s