Demanem que retirin el títol de Comte del Rosselló al Rei d’Espanya

Catalunya Nord per  la independència envia un correu a la Presidenta del Consell General per mor que la màxima Institució democràtica nord-catalana aprovi una moció on s’acordi la destitució  del títol de Comte del Rosselló, el Rei d’Espanya Juan Carlos I.

No entenem com un monarca pot tenir el títol de Comte del Rosselló i de Barcelona llavors que no ha demanat mai la reunificació de les comarques catalanes, ensenyant així el seu menyspreu pel poble de Catalunya.

De la mateixa manera no s’entén que una institució republicana accepti que una casa reial dugui un títol nobiliari.

Aquesta  iniciativa nord-catalana s’afegeix a la proposta  de diverses entitats de la societat civil catalana entre les quals hi ha la Comissió de la Dignitat, Sobirania i Progrés, la Plataforma pel Dret a Decidir, Catalunya Acció, Ara o Mai, el CADCI i l’Associació Germans Badia. Proposta portada al Parlament català per ERC i SI.
El passat 9 de juny es van complir 550 anys des de que el Parlament de Catalunya i la Generalitat, presidida per Manuel de Montsuar, van acordar declarar el rei Joan II d’Aragó enemic públic dels catalans, i es va procedir a destituir-lo i foragitar-lo del Principat.

Per informació enviem còpia de la carta al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya i a la Presidenta del Parlament de Catalunya.

Part dels títols de la corona reial espanyola

Anuncis

12 comments on “Demanem que retirin el títol de Comte del Rosselló al Rei d’Espanya

 1. Caldria destituir-lo també del títol de comte de Barcelona i de rei de València, de Mallorca i Menorca, d’Aragó i de Sardenya, per fer-ho ben fet del tot!

 2. Què vols que retirin???? França és una república i no reconeix els títols nobiliaris al seu territori… O sigui que aquest senyor només pot lluir el títol de Comte de Rosselló al seu palauet i punt!
  Ho veig com una tonteria de les grosses! Demanar a un elegit de la República retirarar un títol nobiliari, és com demanar a un informàtic crear un programa per fer torrar costelles… incompatible!

 3. Faríeu millor de demanar al Consell General d’aplicar la Carta que van votar ja fa uns anys i per què han deixat de promoure el departament com a “Pays Catalan”. Ens en fotem dels títols nobiliaris del rei, doneu importància a coses que no en tenen!

 4. El president francès, una vegada elegit, té uns quants titols dels quals “Comte de Foix” (Ariège) i “Chanoine” de no sé què? Que França sigui una Republica no els molesta per aixo. Molt bona iniciativa doncs! Som mestres de la nostre herència.

   • Ep, el càrrec de copríncep d’Andorra no és pas un títol nobiliari, perquè no passa de pares a fills. No té res a veure amb tot això…

   • no se passa de president a president… o de bisbe a bisbe.
    però veiem com una incoherència que un president d’una república que imposa a tot immigrat el coneixement de la llengua de la república, aquest president no sapigui la llengua d’un estat del qual és copríncep.

   • Això sí que és veritat (perquè el president francès a França hi té poder efectiu, mentre que a Andorra tan sols és una figura ornamental), però no era pas aquest el tema del debat, sinó els dels títols nobiliaris anacrònics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s