19 d’ agost: UN ACTE IMPORTANT A LA FRONTERA


QUAN L’ ANC ESBORRA LA FRONTERA ! 
Actualment  la feina del Col.letiu « Catalunya Nord per la Indepnedència » està molt centrada en l’ organització d’ un  acte el 19 d’ agost.

D’ ON HA SORTIT AQUEST « ACTE » ?

El nostre col .lectiu va prendre la iniciativa de proposar un acte a la frontera, que reunís  gent del nord i del sud,  en el quadre de la « Marxa cap a la independència » . La idea va ser molt ben rebuda i assumida pels companys de La Jonquera i de Figueres.

Recentment,  la idea ha estat assumida per l’ ANC a nivell nacional i n’ ha fet un dels actes importants entre els centenars d’ actes que s’ organitzen en el curs de la Marxa cap a la Independència que se fa durant tot l’ estiu fins a l’ 11 de setembre.

QUÈ SERÀ  AQUEST ACTE ?

S’ està organitzant. Hi ha aspectes ja decidits i altres per decidir : el que queda clar és que hi haurà un acte central a La Jonquera, el diumenge 19 d’ agost a la tarda, en uns grans parcs, amb intervencions de personalitats mediàtiques, artistes, escriptors, gent compromesa amb el procés d’ independència. Hi haurà intervencions  del nord i del sud.  Lo que s’ està organitzant encara, és el que hi haurà al voltant d’ aquest acte. Festa ?  Espectacle ? Butifarrada ? (Botifarra a la fronera !) Ja anirem informant !

EL PER QUÈ D’ AQUESTA INICIATIVA  A LA FRONTERA

Des del  moment de la seva fundació, el nostre col.lectiu ha volgut ser un lligam entre el procés d’ independència iniciat al sud i les preocupacions i realitats del nord. No hi ha contradicció entre ser català i ser català del nord! Assumir i reunir aquesta doble pertinença és la nostra raó de ser : Volem que Catalunya Nord aprofiti i es beneficii d’ aquesta empenta actual. Volem fer conèixer al nord la realitat catalana sencera.

Però volem també que el sud tingui en compte les nostres realitats i les nostres necessitats. Volem que els catalans del sud siguin conscients que quan passen la imposada frontera entren a Catalunya Nord. Volem fer el lligam entre tots els atacs que rep actualment la llengua a tots els Països Catalans. Volem fer més efectiva la realitat dels Països Catalans. Ara, i el dia de la independència en què esperem que els compays del sud reivindiquin aquest tros de país perdut per França i l’ ajudin d’ una manera massiva a mantenir i recuperar la llengua comuna.

DOBLE OBJECTIU, DONCS :

  1. Aquest acte és una ocasió de visualitzar la problemàtica creda per la nostra frontera i sobretot de fer visible la realitat de Catalunya Nord als companys de l’ ANC de tot Catalunya i als habitants de Catalunya implicats en la Marxa cap a la Independència
  1. Es també l’ ocasió de fer conèixer  a la població nordcatalana el procés que s’ està vivint a Catalunya, la seva força, la seva empenta, la seva generalització…  i les seves possibilitats d’ èxit. Ocasió de participa-hi i de fer que Catalnya Nord pugui beneficiar-se d’ aquesta dinàmica.

ORGANITZACIÓ

S’ han realitzat ja diverses reunions dels col.lectius ANC de Catalunya Nord i de l’ Alt Empordà. Dilluns que ve hi ha una reunió amb el col. lectiu de Girona i tots els responsables de la Marxa a nivell naional. Se tracta de fer el possible per reunir gent del nord i del sud.

D’ ara fins al mes d’ agost proposarem diversos actes de presentació de l’ ANC, de la Marxa i d’ aquest acte en particular. Conferències de premsa, fullets d’ informació…

AIXÒ ES UNA CRIDA A TOTS ELS QUE PUGUIN PARTICIPAR A L’ ORGANITZACIÓ D’ UNA TROBADA D‘ INFORMACIÓ  EN UN VILATGE, EN UNA VILA, EN UNA COMARCA… per sensibilitzar a aquesta data.

CARAVANES

Una de les coses ja decidides és que aquest dia s’ organitzaran diverses caravanes de cotxes que vindran de diversos punts del territori per anar cap a la frontera. De Catalunya Nord sortirà una caravana de la Porta dels Països Catalans, una altra del Conflent i una altra del Vallespir ( al menys). Però la cosa és encara oberta.

AIXÒ ÉS UNA CRIDA ALS QUE VULGUIN PARTICIPAR A AQUESTES CARAVANES per anar passat pels pobles i fer conèxer la realitat del país i popularitzar temes com : Esborrem la Frontera, Català llengua comuna…

ALTRES CAMPANYES :

Ja fa uns mesos que hem iniciat un debat a Catalunya Nord sobre la questió de la Independència. Un dels mitjans que hem adopta és la realització d’ entrevistes que publiquem a la nostra web . Ja n’ hem realitzat més de seixanta. I pensem publicar un llibre que es dirà : « Cent Catalans del Nord parlen de la independència ».

Al costat d’ aquesta feina, volem utlitzar la nostra pàgina web i les nostres capacitats d’ informació per llençar campanyes sobre diferents temes :

  1. Recepció de la Televisió Catalana a Catalunya Nord
  2. Retolació de GIRONA (i no Gerone) a Catalunya Nord i de PERPINYÀ (i no Perpignan) a Catalunya Sud.

CRIDA A LA PARTICIPACIÓ

Us invitem, doncs a tres coses concretes :

1. Ajudar a organitzar trobades de presentació d’ aquest acte.

2. Proposar-se per participar a les caravanes del dia 19 d’ agost

3. Participar a l’ animació d’ aquet dia amb el vostre grup de música, de gegants, de grallers, de dansaires, de lo que sigui…

Trobareu informació sobre la marxa a marxa.assemblea.cat

Anuncis

2 comments on “19 d’ agost: UN ACTE IMPORTANT A LA FRONTERA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s