Sobre l’ ANC: Opinió de l’ economista Jaume Terribas

És fonamental seguir un mateix camí sense fissures, […] cap a la construcció d’un estat català“.

Jaume Terribas, economista.

L’economista Jaume Terribas ha instat la premsa escrita generalista nacional, comarcal i local a contribuir a “informar suficientment d’un moviment civil tan plural i apartidista” com l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) “que està contribuint de forma destacada a orientar tot el país cap a la llibertat“.

Terribas ha informat que l’ANC s’ha organitzat en quatre grans àrees de treball “estructura interna, extensió territorial i sectorial, representació política, i accions“, i ha dit que cadascuna d’aquestes àrees “integren quatre o cinc comissions específiques responsables de funcions concretes com són: el creixement de delegacions al territori, l’estudi de temes específics de caràcter sectorial integrats per professionals capaços d’estudiar i dissenyar solucions en un futur estat independent, economia i finances, relacions externes i institucionals, imatge i comunicació, etc“.

L’autor de l’article ha denunciat que fa un any “cap mitjà tractava el tema que ens ocupa amb l’actual normalitat, i és evident que el discurs dels mateixos partits nacionalistes ha canviat gràcies a la voluntat manifesta del nostre poble“. “És fonamental seguir un mateix camí sense fissures ─ha sentenciat─, cadascú en el seu lloc seguint l’estel conductor cap a la construcció d’un estat català“.

Tot i això, Terribas ha continuat lamentant que la distància entre “els nostres representants polítics i el desig popular és massa gran“: “És suficient escoltar les paraules del conseller d’Economia de dimarts passat a la UPF per entendre que encara es manté l’esperança d’una entesa fiscal amb Espanya, a desgrat de les mil proves de menyspreu que rep Catalunya i de la disbauxa financera irresponsable d’un govern central mancat de cervells (com diu el professor Sampedro) i d’ètica política”.

Terribas ha conclòs assegurant que les “reticències” del PP i el PSC a acceptar una definitiva separació amistosa de Catalunya “tothom pot entendre-les i respectar-les“, però ha insistit en què els qui “després de 300 anys d’història i d’esforços hem desistit d’una entesa no podem perdre més temps ni tenir fissures, tal vegada tàctiques, com la del senyor Duran amb el senyor Navarro, intentant aigualir la substància del pacte fiscal“. “Caldrà resoldre el tema per la via dels fets, i no de les fotografies i el confusionisme polític. Catalunya dins Europa serà, com ja està escrit, un estat independent de primera qualitat. El full de ruta és clar” ha dit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s