LO MILLOR QUE PODEM FER PEL NORD ÉS AJUDAR EL SUD A SER INDEPENDENT

Joan-Lluís Lluís

Joan-Lluís Lluís al micro de Berenguer Ballester, a Ràdio Arrels

« Sí, sí !  La independència de Catalunya és desitjable, indispensable… i com més aviat millor ».

« Estic absolutament convençut que una Catalunya independent, encara que només sigui la Catalunya autònoma actual, tindria efectes benèfics molt forts. Jo dic que faria un traume col.lectiu positiu..   Quan tot d’ una el país veí ja no és Espanya sinó Catalunya…  tothom aquí, s’ haurà de plantejar què vol dir ser català. I psicològicament, que hi hagi un estat català  o no, és una cosa molt diferent. »

« El que canviaria és que la gent deixaria aquella idea de que la llengua catalana no és apta per a tot, que encara existeix una mica malgrat tota la feina que s’ha fet i els avenços a nivell de prestigi…    i seria una llengua oficial de la Unió Europea….  El prestigi i la utilitat  seran molt més grans ».

« Esperar la independència, no n’ hi ha prou…  Jo vaig sovint a fer xerrades i conferències pel sud i la gent, sovint me demanen què poden fer pel nord…  I jo els responc : « sigueu independents , és el mes eficaç »

I afegeixo : no em demaneu què podeu fer per mi, demaneu-me què  puc fer jo per vosaltres…   Lo millor que podem fer nosaltres és ajudar a la independència del sud. Fer que el debat a l’ entorn de la independència esdevingui normal…. Que la gent en pugui parlar de manera banal i normal (com passa a Gran Brestanya amb Escòcia, que tot i estar-hi en contra en parlen de marnera normal…) »

« La indepedència, si no la veiem nosaltres no la veurà ningú.

Espanya és un país bastant dur pel que fa a les identitats i el procés d’ assimilació ja està engegat i avançat i si els catalans del sud no ho aconsegueixen durant  els anys que vénen, tinc por que el procés d’ assimilació ja sigui irreversible. Ara hi ha una pila de factors favorables que convergeixen cap a la indepndència. »

“Els elegits del nord… no ho segueixen. Estan formats a l’ escola jacobina, (encara que no sempre ho siguin) miren cap al nord, miren els seus interessos electorals…  Molts saben molt poc del sud. Saben que hi ha Barcelona i que va organitzar els jocs olímpics. I poca cosa  més. I no només és una pena sinó que és un error polític. »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s