HAUREM DE CONFLUIR CAP ALS PAÏSOS CATALANS

Jaume Bosch i Mestres (Barcelona, 1953) és un polític català. Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona. Ha fet el màster «La ciutat: polítiques, projectes i gestió» a la Universitat de Barcelona, del qual després ha estat sotsdirector i professor (…)  és vicepresident d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i responsable de l’Àrea d’Acció Política. (Font Wikipèdia)

HP: Seu el primer sud català que entrevistem… arribarà la independència ?

Jaume Bosch: Crec que és possible si sem capaços de construir una majoria política i social que es plantegi de debó, amb realisme però de debó, un referèndum  d’ autodeterminació perquè el poble pugui construir el seu destí.

HP: Què canviarà al nord si Catalunya esdevé independent ?

JB: En aquest procés, Catalunya  té un deure de no oblidar  els lligams profunds que té amb la Catalunya del Nord, amb les Illes, amb el País Valencià, l’ Alguer, la Franja….

I que el procés d’ independència ha d’ anar vinculat a l’ aprofundiment d’ aquestes relacions i a la millora de la col.laboració de cara al futur amb la Catalunya Nord.

HP: A vegades tenim por que el futur Estat Català s’ adreci directament a París sense veure’ns…

JB: Això és un risc sobrertot si les forces politiques si les entitats culturals no afavorim les relacions amb la Catalunya Nord. No podem deixar pel camí els altres territoris ,  hem de superar les fronteres artificials que ens han creat,  superar també  el desconeixement que encara hi ha, cultural, econòmic, turístic …   estrenyem els vincles  entre el nord i el sud. Els territoris tenen un sentit comú que s’ ha d’ anar reforçant.  En processos i calendaris diferents però haurem de confluir  tots cap a la realitat de Paisos Catalans

HP: Podem posar data  a la independència ?

JB: És contraproduent fixar dates precises i properes que si no es produeixin poden crear frustració. El que cal és construir el camí i avançar junts.  A vegades val més anar més a poc a poc però ser més nombrosos que deixar gent pel cami.

Tant al nord com al sud només avançarem si la gent ho vol…  Jo no poso data però estic segur que nosaltres ho veurem .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s