SI NO TENIM COMUNITAT DE DESTÍ AMB EL SUD, ESTEM PERDUTS

Enric Sicre, antic diputat socialista, antic batlle de Ceret

Enric Sicre

al micro de Berenguer Ballester de Ràdio Arrels

« És clar que els catalans la demanen, la independència, però no sé com pot venir, pot prendre temps perquè els catalans poden votar-ho confirmar–ho però serà difícil ».

« Si hi ha un estat nou, nosaltres sem veïns i serà un cas particular… Volen la idependència necessària per ellos, però no sé quant temps posarà ».

« Nosaltres sem veïns i serà un cas particular… però sobre lo que podria canviar aquí, sóc molt pessimista ».

« La gent d’ aquí i els que encapçalen les institucions locals són d’ un jacobinisme nacional francès espantós »

« La gent pot canviar, hi pot haver actes que facin que molta i molta gent afirmi el desig però els polítics d’ aquí no fan res »

« Faran el dia que els principals elegits podran parlar en català.

N’ hi ha pocs i ja fan bones coses en programes transfronterers i agermenaments i retrobament darrere d’ aqueixa frontera. Però el Consell General parlarà pas mai català…

« Passi el que passi, nosaltres estem arraconats al fons de la França. Si no tenim comunitat d’ interessos, de destí, amb el sud, estem perduts ! El desenvolupament només se pot fer amb la gent del sud ».

« Se cal apropar de la gent del sud, hasta abans de la independència ».

« Però la independència seria una bona notícia… No me puc pronunciar, no sé com se pot organitzar la vida econòmica, no ho he prou estudiat. Moralment, històricament, segur que seria bo però cal veure com se pot organitzar ».

« Pel català seria una primavera nova ! (me dóna una idea que me caldrà llegir una mica més lo que se vol presentar. Tinc una néta que estudia a la universitat de Barcelona i parlem. Ella me diu que cal mirar com se podria engegar i com se podria fer viure ».

« Una independència… un estat seria una cosa nova i molt fresca i molt agradable però cal pas que tota l’ economia se deixés anar ».

Recomanarieu als politics actuals que se posessin al corrent del que passa al sud ? 

« Sí, sí, que els polítics se posin al corrent del que se fa al sud i de fer actes en català aquí, els ho caldrà dir un dia, que no se’n fa prou…és pas en parlant sempre de l’ « accent catalan » que farem avançar la cosa ! »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s