CATALUNYA PODRIA TENIR UNA INDEPENDÈNCIA DE SEGONA

Vicenç Dumas president de Open.cat respon als micròfons de Ràdio Arrels.

“Tinc dubtes positius i més dubtes negatius.”
“La independència de Catalunya no seria de constituir una nació plena com les coneixem, sinó una independència sense exèrcit, sense diplomàcia pròpia.”


“Seria una nova forma de país independent i europeu.”
“A Catalunya Sud no canviaria gaire.”
“El problema el tenim també nosaltres a traves de la demografia que tenim.”
“L’afer dels batlles de Cerdanya m’ha xocat, ens ensenya que la independència de la Nació catalana no és una cosa seriosa per la gent d’aquí.”
“La manera que aquests batlles han fet, de s’afegir als municipis per la independència dóna un costat broma.”
“Els batlles de Cerdanya no deixaran el sistema francès, no estan preparats.”
“Aquí la independència de Catalunya no és considerada seriosament.”
“Barcelona tindria més poders.”
“Catalunya hauria de mirar cap al nord, hauria de mirar cap a França.”
“Els elegits d’aquí n’estan conscients.”
“No creuen un impacte major per aquí.”
“De moment no compartim la vida del sud.”
“El Sud és un país amb diaris, televisió… jo no puc comprar La Vanguardia fins i tot en català i al barri on visc no puc veure TV3.”
“Catalunya tindria una independència de “segona” a la diferència dels grans Estats.”
“La veig possible però com ho ha dit el President Mas seria una doble forma d’independència.”

4 comments on “CATALUNYA PODRIA TENIR UNA INDEPENDÈNCIA DE SEGONA

 1. Una independència de Catalunya no serà plena sense el Nord de Catalunya, no cal dir. A banda de l’activitat política proindependència que es desenvolupi al Nord, jo he pensat que la Catalunya del Sud independent podria negociar amb França la reunificació de Catalunya amb un moviment de fronteres: El Nord de Catalunya passaria a formar part de la nova Catalunya independent, i l’Aran passaria a França com a nou departament, és a dir, quedaria integrada a Occitània. Això es podria fer perfectament, jo crec.

  És una idea que es podria explorar.

  [Ah, i una altra cosa: la Catalunya independent tindrà diplomàcia pròpia i exèrcit perquè ja en té els embrions: les delegacions internacionals de la Generalitat, i els Mossos d’Esquadra.]

 2. Hola bon dia, jo no entenc el que el Senyor Vicenç Dumas diu quan parlava i estava diuen que : el batlle de Font-romeu i el que has fet, anem encontrar la Generalitat li ha xocat i ha posat un problema ???. Allo em sembla una bestiese molt gran perqué al contrari per a mi em ha sembla molt bé el que ha fet el batlle de font-romeu i molt coragos i intel-ligent perqué la educacio no es pas pitjor en Catalunya Sud que aqui llavors no entenc la seva reaccio ?. Jo com a català de “ment i de cap i de cor”, allo m’ha agradat moltissim i em sembla que Vicenç Dumas no reacciona com a Català pero potser com a françes ???. Jo soc Catalan i no més que català i MAI em soc sentit françesos i el fet que aquest elegit i Batlle va encontrar la Generalitat de Catalunya em poso molt orgullos i em fa dir que per els battles de Cerdanya “al contrari de el que diu Vicenç Dumas” entenen molt bé i que per ells es molt serios la Possibilitat de la Independencia de Catalunya !.També que aquestas gents fan part de la Associaccio “Assemblea Nacional de Catalunya” em sembla molt positiu i jo com a Català estic molt orgullos de aquests Battles i son molts valents !. Es vosté Senyor Dumas que em xoca moltissim a mi, su manera de mirar i veure les coses com si vosté mirava les coses com si era un Françes i res més en veritat pero vosté no mireu les coses del punt de vista d’un Veritable Patriote i Català com l’hauria de fer-ho i jo el soc !.
  De mes quan vosté diu que Catalunya tendria una Independencia de segona , tampon no estic daccord amb vosté !. Perqué Catalunya seria menys que els altres estats ???. Vosté deu donar arguments serios i no parlar aixi sense sapiguer o sense explicar res i falta dir i posar arguments sobre la taula i vosté no es creible quan parla i vosté vaig malament les coses del nostre Pais i es la meva opinio !. Vosté sembla que MAI no havia reflexionat sobre aquest llema abans !.
  De més vosté parla del President Mas President de la Generalitat pero veig que vosté no sembla sapiguer que el Senyor Mas i el seu Partit CyU no son pas Independentistas pero Autonomistas llavors el que diu el Senyor Mas no es pot creure pas gairebé perqué ells d’en CyU volen continuar amb Espanya i vosté no em sembla ben coneixer el problema de Catalunya o vol amagar-les potser i no sé que pensar de el seu comentaris pero no m’han agradat perqué sempre he tingut la sentiment que no estava un Català que parlava pero un afrançessat i que no sabia de quin costat estava “Català o Françes” hi per allo moltes coses que vosté ha dit m’han disgustat i no m’han agradat pas !.
  Aquesta son les meves opinions i es un debat oi ???. Fins aviat. Cordialment. joan pere.

  Visca Catalunya Lliure, Independent i Reunificada amb Catalunya Nord i el Pais Valencian.

 3. Jo tampoc no entenc les raons d’aquest Vicenç (nom de bateig molt bonic amb forma dita “del català oriental”) i Dumas (onomàstica del tot afrancesada encara que sigui de formacio’ historica occitana). Potser és per aixo aquesta dualitat que sent aquest jove senyor. No ha mamat com molts de nosaltres el català a les tetes de la seua mare. Se sent que no pot tenir els sentiments que ens animen.
  Catalunya pot ben ser una nacio’ europea com moltes altres (Eslovènia, per ex., de dos milions d’habitants!) amb Estat juridic independent. Si’? senyor!
  Renada Laura Portet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s