TERESA REBULL OPINA

Teresa Rebull

Teresa Rebull (Sabadell, Vallès Occidental, 1919), és el nom artístic de la cantautora catalana Teresa Soler i Pi. Filla de Balbina i Gonçal, dos revolucionaris i anarquistes, va passar la seva infància entre diferents ciutats com Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Alcoi i Sabadell…

El 1931 va entrar a treballar en una fàbrica de teixits de Sabadell. Fou militant del Partit Obrer d’Unificació Marxista (POUM) des de 1936. Durant la guerra civil espanyola va col·laborar com a infermera voluntària als locals del seu partit polític. Després de la guerra, s’establí a Banyuls de la Marenda al Rosselló, on participà en la Resistència contra l’ocupació nazi.

Després de la guerra contactà amb l’esquerra de París i conegué Jean-Paul Sartre, Juliette Greco, George Brassens i Albert Camus. Després del maig de 1968 participà en el moviment de la Nova Cançó catalana, arrelada a la seva comarca d’adopció. Va començar a actuar el febrer de 1969 a la Guingueta d’Ix, acompanyada d’artistes com Lluís Llach, Ovidi Montllor i Quico Pi de la Serra.

Lo important és el sentiment de llibertat dels pobles a disposar d ‘ells mateixos

Podem parlar d’independència a Catalunya Nord i quines serien les repercussions d’un Estat català al sud de l’Albera per Catalunya Nord?

Aquesta pregunta ningú la pot aclarir : una cosa és el desig l’altra la possibilitat.  Tal com pensa  la gent de Catalunya Nord no crec que sigui per ara. No obstant posant-nos en el terreny del Sud és altra cosa: allà es sofreix de vexacions directes de robatori!  etc etc    i ja tenim el cap ple de tantes mentides i decepcions , o humiliacions i desvergonyiment envers Catalyna per polítics actuals, siguin del partit que siguin, que no se n’estan del PSOE per consciència, del PP per extrema ignorància. Doncs és una situació a preveure a llarg termini.
La situació del moment al món serà l’actor més important pels pobles i pels homes. Vull dir del món avui dia, malgrat els nostres somnis, i somiem però els ulls oberts, encara veig la manifestació del 2010 amb amb tantes banderes i cridòria CATALUNYA INDEPENDENT! I de cop miracle pel PP tot ha quedat en silenci. Desapareguts els qui ens il.lusionaven per la independència de Catalunya actualment estem desemparats d’homes capaços d’aclarir als pobles què és la independència a Espanya.
Desprès de perdre unes eleccions, perdudes per culpa de les extremes esquerres sí, sí, com sempre la qüestió del vot útil encara és vàlida, sola cosa que compta cara al feixisme, i se tracta d’ això.
Lo important per mi és la convicció d’un sentiment de llibertat pels pobles a disposar d’ ells mateixos. Si espiritualment estic d’acord, la realitat ens mostra altres problemes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s