UNIFICACIÓ I NO REUNIFICACIÓ

Llorenç Planes

Llorenç Planes entrevistat pel Berenguer Ballester al micro de Ràdio Arrels.

Llorenç Planes va néixer el 1945 a Costoja (Vallespir) és un escriptor i polític nord-català. Estudià enginyeria agrònoma i dóna classes a Tesà (Rosselló), alhora que és encarregat d’aquesta matèria a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent des del 1973, i des d’ací ha procurat tractat de manera comuna els problemes dels agricultors de la Catalunya del Nord i de la Catalunya del Sud. Va col·laborar amb el Grup Cultural de la Joventut Catalana i amb el Comitat Rossellonès d’Estudis i Animació (CREA). Del 1970 al 1978 fou redactor de La Falç. El 1986 fou un dels fundadors d’Unitat Catalana, i el 1989 substituí Andreu Barrere en la presidència, càrrec en el que fou renovat el 1993, avui n’és president d’honor.

“L’actitud de Catalunya Nord respecta a Catalunya Sud ha canviat quan la situació econòmica del sud ha esdevingut millor que la situació econòmica a Catalunya Nord.”

“Si correspon a un progrés que es veu, evidentment que la gent d’aquí ho veuran amb molta més simpatia i se n’aproparan una miqueta més.”

“Si això es traduís per uns problemes financers encara més grossos degut a la independència, crec que la gent no s’ho miraria de la mateixa manera.”

“Hi ha molt poca gent aquí que sigui sensible a la defensa d’una identitat catalana, sensible fins a acceptar uns problemes financers.”

“Crec més amb una unificació de Catalunya que en una reunificació de Catalunya.”

“Creure que poguem ara reconstruir el que hauria estat una Catalunya sense el Tractat dels Pirineus, jo no hi crec gaire.”

“El que crec, és que a poc a poc, a mida que se vagin esborrant les fronteres la gent se relaciona cada vegada més, fins que un dia entitats d’estats diferents puguin col.laborar millor.”

“La independència de Catalunya Sud seria bona per la reivindicació catalana al nord.”

Llorenç Planes és l’autor de

  • El petit llibre de Catalunya-Nord (Lluita per un “Rosselló” català) (1974)
  • Els vins del Rosselló (1980)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s