“LA SEMAINE” TAMBÉ OBRE EL DEBAT

La Semaine aborda el tema

Des de la redacció volem fer ressaltar que és possible!

La “Semaine du Roussillon” d’ aquesta setmana dóna un lloc i un espai important a la independència de Catalunya.
Una portada de pàgina plena amb aquesta pregunta: “Catalogne, vers l’ indépendance?” I a l’ interior, un dossier de quatre pàgines.

Vet aquí unes observacions:

Primera: L’ espai i la importància donada a la qüestió és important. És el primer cop que la Independència de Catalunya apareix a primera pàgina d’un diari i amb un dossier conseqüent Fins ara, tret de Vilaweb CatNord, El Punt i Ràdio Arrels, la premsa nord-catalana ignorava totalment la voluntat notable del poble de Catalunya d’alliberar-se.

La nostra voluntat d’ obrir el debat no podia tenir millor resposta.

Segona: La línia editorial desenvolupada en l’ article de presentació és molt correcta, completa i fins i tot apareix com favorable. Destaquen frases com : “Dans quelques années la frontière ne devrai plus être que catalane” i ” Cette séparation que l’ on a du mal à imaginer et dont on situe mal l’ interêt de ce côté des Pyrenées se rapproche chaque jour davantage au sud.”

Tercera: La Semaine dona la paraula a uns quants polítics sudcatalans de totes les tendències… i ens diu que Joaquim Nadal s’ ha excusat de “no tenir temps” de respondre. El partit socialista fa aigues perquè té el seu congrés d’aquí a pocs dies i no té una posició gaire clara actualment.El seu posicionament serà important.

Quarta: Tanquen el dossier dues entrevistes llargues a Ramon Tremosa, diputat del partit que governa Catalunya i una altra de molt completa a Pere Becque, advocat, que insisteix sobre les consequències que tindrà per Catalunya Nord la independència de Catalunya.

Cinquena: Una cosa ens estranya, ens dol, ens decep: Hi ha partits polítics al Nord que parlen de la indepenència? Hi ha associacions que treballen per la mateixa llengua? Hi ha gent aquí que treballa per la independència? Hi ha gent que hi és favorable? No en sabem res. Estem parlant d’ Honduras o d’ un país amb el que compartim llengua, cultura i història? No queda clar que estem parlant d’ un mateix país tallat en dos de manera brutal, il.legal i traidora per un tractat dels Pirineus que van signar França i Espanya però que no ha signat mai Catalunya ni cap català!

Un extracte del dossier, l’entrevista del Pere Beque, advocat nord-català membre del Consell Permanent de l’ Assemblea Nacional Catalana

La Semaine entrevista el Pere Becque

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s