EL CAMÍ DE LA INDEPENDÈNCIA

Opinió: Hervé Pi

Des de les perifèries podem tenir una certa enveja veient el que passa al Sud (o al Nord per la gent del País Valencià, o a l’est per la Franja… o a l’oest per les Balears).
El camí sembla traçat.
Els ciutadans sud catalans -o principatins segons com ho voleu dir- declarant-se independentistes eren fins fa poc encara molt minoritaris.
Avui aquest projecte utòpic ha esdevingut realista.

Amb pocs anys s’han creat plataformes sobiranistes que han impulsat des de la societat civil una empenta que veiem créixer, desenvolupar-se i i tocar totes les àeres de la fins ara “CAC”.
La constitució de l”ANC serà fruit d’aquest moviment, l’ANC s’escampa com una taca d’oli a tot el territori.
Artistes com Lluís Llach, Joel Joan, Alex Casanova… donen la cara sense estalviar-se

Artistes per la independència

Però des de fa uns mesos una iniciativa més sorprenent ha neixit a Vic l’associació dels municipis per la independència. El setembre Vic i Arenys van crear l’associació, amb 3 mesos aconsegueix el nombre de 120 municipis. Un nombre que anirà cada dia creixent i que anirà estenent-se als diputats catalans, diputats que podrien ser la clau ja que la proclamació unilateral d’independència hauria de passar pel Parlament de Catalunya.

Veient el que passa el sud podem valorar el llarg camí que ens cal fer al nord, però d’aquí poc, quan Catalunya sigui independent el nostre objectiu serà molt més evident.

Anuncis

2 comments on “EL CAMÍ DE LA INDEPENDÈNCIA

  1. Quan CATALUNYA SUD sigui independent!
    Que nosaltres també sem Catalunya collons! Quins catalanistes que seu! Negant la identitat catalana de la Catalunya Nord!

  2. Joan,
    Qui ha negat que Catalunya Nord fos part de Catalunya? Ho neguen els Estats espanyol i francès, però no nosaltres, ara hem de mirar la realitat i si els Països Catalans tenen una unitat, tenen també diferències i se tracta que cada un, al seu ritme avanci. Sí, desitgem que Catalunya Sud esdevingui un Estat més d’Europa, sí desitgem que Catalunya Nord s’integri al futur Estat català, per això existeix aquesta pàgina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s